VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

"Günah keçisi ilan edilmeye çalışılıyorum"

24 Aralık 2011

Emekli milletvekillerinin maaşlarına zam getiren öneride imzası bulunan CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan 'günah keçisi' ...

Emekli milletvekillerinin maaşlarına zam getiren öneride imzası bulunan CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan 'günah keçisi' ilan edilmeye çalışıldığını belirterek, "Emeklilikle ilgili bu düzenleme beni olumlu anlamda etkilemediği için benim imza atmamı istediler. Bu yüzden ben de imza attım" dedi.

Milletvekillerinin emekli maaşlarına zam getiren düzenlemede imzası bulunan 2 CHP'li milletvekilinden biri olan Bolu Milletvekili Tanju Özcan, partisince disipline sevk edileceği yönündeki açıklamalar üzerine DHA muhabirinin sorularını yanıtladı. Kabul edilen yasanın kendisini etkilemediğini söyleyen Tanju Özcan, "Yasada benim imzamın bulunması kendi inisiyatifimle alakalı değil. Bu yasa beni etkilemiyor, ilgilendirmiyor. Maaşımda da artış sağlamıyor. Bu yasa emekliler için hazırlanan bir yasa. Ben 2030 yılında emekli olacağım. Bu yasa benim maaşımda 1 kuruşluk artış sağlamıyor" dedi.

Kendi inisiyatifi ile imza atmadığını açıklayan Tanju Özcan, "Burada kendi kendime imza atmış değilim. Grup üyeleri dedi ki, 'gruplar arasında mutabakat var', ben yapılan pazarlıkları da bilmiyorum. 'Divan üyelerinden 1 temsilciye imza attırılacak' denildi. Çok muhtemelen de 4 kişiyiz CHP'den. Emeklilikle ilgili bu düzenleme beni olumlu anlamda etkilemediği için benim imza atmamı istediler. Bu yüzden ben de imza attım. Kendi kendime neden inisiyatif kullanayım ki? Benim gelirimde artış sağlamıyor" diye konuştu.

Tanju Özcan, disiplinle ilgili kaygısının olmadığını belirterek, şöyle konuştu:

"Verilmeyecek hesabım yok. Bu yasanın fayda sağlamadığı 1-2 milletvekilinden bir tanesiyim. Bu yasa bana ek gelir sağlıyorsa milletvekilliğini bırakırım. Tüm gruplar anlaşmış, yetkili kurullar başkanlık divan üyesi olarak benim imzamı istediler. Bundan fayda sağlamayan bir iki milletvekilinden bir tanesi olarak günah keçisi ilan edilmeye çalışılıyorum."

2 yorum yapılmış
  • muhtar
    23 Aralık 2011 • 13:00
    sayın vekilim bana katkı sağlamıyor diyorsun ama bilmiyormusun 2 yıl milletvekilliği yapan emekli oluyor sen niye 2030 diyorsun
  • mert yıldız
    24 Aralık 2011 • 13:00
    ya arkadaş sana yarar sağlasın sağlamasın. bu ülkede 600 tl geçinen insanlar varken emekli maaşı alırken bu uçurum niye anlamadım. sen cahilmisin kendini kullandırıyosun yem ediyorsun.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.