VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BESOB'tan Fransız mallarına boykot uyarısı

24 Aralık 2011

Bolu Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Tahir Gayret, esnaf, sanatkarları ve vatandaşları Fransız ...

Bolu Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Tahir Gayret, esnaf, sanatkarları ve vatandaşları Fransız mallarını boykot etmeye çağırdı.

Fransa hükümetinin sözde Ermeni soykırımı iddialarının inkarını suç sayan yasa tasarısını mecliste görüşerek karara bağlaması ve tasarıyı onaylaması tartışmaları da beraberinde getirdi. Alınan bu karara tepki gösteren birçok kesim Fransa mallarını boykot etme kararı aldı. Bu kararı alanlardan biri de Bolu Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Tahir Gayret oldu.

BESOB Başkanı Gayret, yaptığı açıklama ile Bolu'daki esnaf, sanatkarları ve vatandaşları Fransız mallarını boykot etmeye çağırdı. Gayret açıklamasında, "Sözde 'Ermeni Soykırımı'nı reddetmenin suç sayılmasına neden olacak inkar yasasının Fransız Meclisi'nden geçmesini şiddetle kınıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti tarihi ile geçmişi ve değerleri ile gerçek dışı senaryolarla oynamaya kalkmasınlar. Böyle bir yalan ve iftirayı 'İnkar yasası' ile akıl dışı bir maceraya sürüklemek isteyen Fransa'nın 'düşünce özgürlüğü' bakımından nereden nereye geldiğini üzülerek görmekteyiz. Fransa ateşle oynamaktadır" dedi.

Esnafları, Fransız mallarını raflardan kaldırmaya davet eden Tahir Gayret, "Bu yasa kendi elinde patlayacaktır. Fransa Parlamentosu'nun tarihi yeniden yazamayacağı gibi, Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihi bellidir. Zorda olan mazlum milletlere nasıl kucak açtığı ortadadır. Fransa Parlamentosu'nun yalan ve iftiralarla tarih yazması kabul edilemez. Bolu Esnaf ve Sanatkarları olarak İnkar Yasası'nın Fransız Meclisinden geçmesini şiddetle kınarken, tüm Türk Esnaf ve Sanatkarın halkımızla birlikte ortak tavır alarak Fransız mallarını boykot etmeye davet eder, esnaflarımızın bu malları raflardan kaldırmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Tahir Gayret'in çağrısına ilk olarak Lokantacılar ve Pastacılar Odası Yönetimi destek verdi. Oda Başkanı Murat Abak, iş yerlerinde geçerli olan Fransız firmalarına ait yemek fişlerinin geçerliliğini kaldırdıklarını söyledi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.