VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Tanju Özcan disiplin kuruluna sevk ediliyor

24 Aralık 2011

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, emekli milletvekillerinin maaşını 5 bin 600’den, 8 bin TL’ye çıkaran ...

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, emekli milletvekillerinin maaşını 5 bin 600’den, 8 bin TL’ye çıkaran iki aşamalı son dakika zam düzenlemelerine “Evet” deyinde CHP karıştı. Tanju Özcan’ın bu tavrı Kemal Kılıçdaroğlu’nu çok sinirlendirdi. Özcan’ın disiplin kuruluna sevk edilmesi bekleniyor.   Tanju Özcan, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş ile birlikte ikinci zam önergesine imza atınca çok sayıda CHP milletvekili genel kurul salonunu terk etti. Emekli milletvekillerinin maaşını 5 bin 600’den, 8 bin TL’ye çıkaran iki aşamalı son dakika zam düzenlemeleri, CHP’de krize neden oldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun muhalefetine rağmen, Bolu Milletvekili Tanju Özcan ve Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş ikinci zam önergesine imza atınca, CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan salonu terketti.   KIYAK EMEKLİLİĞE “EVET” DEDİ TBMM Genel Kurulu’nda önceki gece apar topar yasalaşan milletvekiline kıyak emeklilik düzenlemesi tartışmalara neden oldu. 2.7 milyon emekli intibak yasasını beklerken, milletvekillerine kıyak emeklilik düzenlemesi TBMM Genel Kurulu’nda 216 Ak Partili ve 2 CHP’li vekilin oyu ile yasalaştı. Kıyak emeklilik önergelerine “evet” demelerine rağmen yasanın geneline muhalefet eden CHP ve MHP’nin tümü üzerindeki oylamada “ret” tavrını koyması ilginç bir tablo oluşturdu.

DİSİPLİNE SEVK EDİLECEKLER CHP yönetiminin, yetkili kurullardaki değerlendirmelerinin ardından Özcan ve Toptaş’ı disipline sevketmesi bekleniyor. Kıyak emeklilik önergelerinde imzası bulunan CHP’li Özcan’ın, düzenlemenin tümü üzerindeki oylamaya katılmaması dikkati çekti. Düzenlemelere imza atan Özcan ve Toptaş hakkında CHP’nin yetkili kurullarında yapılacak görüşmenin ardından disiplin işlemlerinin başlatılması bekleniyor. Halen 14 bin 500 civarında emekli ve aynı zamanda aktif milletvekili maaşı alanlar, yeni düzenleme ve zamlardan sonra 2012’den itibaren yaklaşık 20 bin TL maaş alacaklar. 3 bine yakın emekli vekili ilgilendiren düzenlemenin ek maliyeti ise yıllık 150 milyon TL’nin üzerinde hesaplanıyor.

2 yorum yapılmış
  • bolulu
    23 Aralık 2011 • 13:00
    BEN ONUN ZATEN GÜVENİLİR BİR ADAM OLMADIGINI BİLİYORUM BİLMEYİPDE ONA OY VERENLERİ NASIL BİR ADAM OLDUGUNU GÖRMELERİNİ BEKLERİM TANJU ÖZCAN MİLLET İÇİN DEGİL KENDİSİ İÇİN ORAYA GİTTİ BOLUDA MİLLETİN YÜZÜNE NASIL BAKACAK AMA ONDA UTANACAK YÜZ YOKKİ BOLUDA GÜYA VATANDAŞIN YANINA DERDİNİ SORMAYA GİDİYO ZANNEDENLER HAYIRR O SADDECE HAVA ATMAK İÇİN GİDİYO ALTINDA KIRMIZI PİLAKALI MAKAM ŞOFÖRLÜ MERSEDESTE VAR AKLINI BAŞINA TOPLA BOLU BU ADMA PİRİM VERME...
  • mert yılldız
    23 Aralık 2011 • 13:00
    eğer bu oy işi doğru ise yazıklar olsun senin sosyal demokratlığına. oyumu haram ediyorum.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.