VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Bolca Hindi Yılbaşına şimdiden hazır

20 Aralık 2011

Türkiye'nin ilk hindi eti üreticisi olan Bolca Hindi, yılbaşında 1 milyon 200 bin kişiye hindi ...

Türkiye'nin ilk hindi eti üreticisi olan Bolca Hindi, yılbaşında 1 milyon 200 bin kişiye hindi etini tattırmayı hedeflediklerini söyledi.

Türkiye'de ilk beyaz tüylü Kaliforniya cinsi hindi üretimi gerçekleştirerek sektörün en gözde firması haline gelen Bolca Hindi, 2012 yılına sayılı günler kala yılbaşı hazırlıklarını tamamladı. Türkiye'de üretilen hindi etinin yüzde 30'luk bir kesimini karşılayarak büyük bir paya sahip olan firma, yeni yılda 1 Milyon 200 bin kişiye hindi eti tattırmayı hedefliyor. Birçok ailenin hindinin büyük ve bütün olması sebebiyle lezzeti tadamadığını söyleyen Bolca Hindi Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Erbayram, "2011 yılı itibariyle 12 ton civarında kemiksiz, derisiz bir üretim var. Bu lop et olarak tabir edilir. 2012 yılı itibariyle de yılda 12 ila 15 arasında büyüme yapıyoruz. Şuan yılbaşı hazırlıklarımız 120 Bin bütün hayvan. Ama aslında şöyle bir gelişme var ki bu gelişme piyasanın açılmasını temin ediyor. Biliyorsunuz alışkanlık olarak hindi yılbaşında bütün olarak satılıyor. Bütün hindi her aileye olmuyor. Çok geliyor. Dolayısıyla bazı aileler bütün olduğu için hindi almıyorlardı. Biz bunu telafi etsin diye yarım ve dörtte bir hindi diye servis çıkardık. Çok değer kazandı. İki kişilik bir aile dörtte bir hindi alarak aynı şekilde bu tadı alabiliyor" diye konuştu.

Yeni yılda 1 milyon 200 bin kişiye hindi eti tattırmak istediklerini belirten Şerafettin Erbayram, "Biz ürünümüzü bir milyon kişiye tattırdık. İnşallah bu sene 1 milyon 200 bin olacak. Yani 120 bin hindiyi 10 kişiden hesap edersek 1 milyon 200 bin kişiye hindi etini tattırmış olacağız" diye konuştu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.