VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

CHP'de gergin günler kapıda...

18 Aralık 2011

12 Haziran Genel Seçimleri sonrasında Tanju Özcan’ı meclise göndererek tarihi bir başarıya imza atan Cumhuriyet ...

12 Haziran Genel Seçimleri sonrasında Tanju Özcan’ı meclise göndererek tarihi bir başarıya imza atan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bolu Örgütü’nde hararetli günler yaşandığını yaptığımız haberlerle sizlerle paylaşmıştık.

Aslına bakarsanız, yeni yılla birlikte girilecek olan il başkanlığı kongre sürecinde parti içinde homurdanmaların artacağı herkes tarafından dile getirilen bir gerçek. Geçtiğimiz yıllarda ikiye bölünen parti, yerel ve genel seçimlerde ortak bir isim noktasında birleşerek kenetlenmişti. Bu isimde Tanju Özcan’dan başkası değildi. Ne il başkanlığı, ne belediye başkanlığı ne de milletvekili seçimlerinde Tanju Özcan’ın önüne geçebilecek bir isim yoktu. Madalyonun diğer yüzüne baktığımızda da, Tanju Özcan isminden başkası da partiyi Bolu’da başarıya taşıyamazdı.

CHP Bolu İl Örgütü’nün mevcut Başkanı Mehmet Karakaşoğlu’nun kongrede aday olmayacağını açıklamasının ardından, gözler uzun yıllar sonra Tanju Özcan’sız girilecek il başkanlığı seçimine çevrildi. CHP’de şimdi kimlerin bu koltuğa aday olacağı hesapları kapalı kapılar ardından yapılmaya başlandı.

12 Haziran seçimlerinde ikinci sıradan milletvekili adayı olan Mehtap Mısırlıoğlu’nun kongrede aday olmayacağı söylense de, 2 yıl sonra yapılacak olan yerel seçimlere il örgütünün desteğini alması çok önemli. Asıl hedefi yerel seçimlerde belediye başkanlığına aday olmak olduğuna göre il başkanı olarak yerel seçimler öncesinde adaylığını güçlü hale getirmek istiyor. Kimilerine göre Mehtap Mısırlıoğlu Tanju Özcan’ın desteği ile seçimlere girecek. Diğer bir kesime göre de Milletvekili Özcan, seçimlerde kendisine destek veren diğer adaylara eşit mesafede davranarak bölünmenin önüne geçecek.

CHP’nin “Gelenekçileri” diye tabir edilen bir kesim olduğu da herkes tarafından biliniyor. Kim bu isimler. Başını Bolu Belediyesi eski Başkanı Necdet Gören’in çektiği, Cahit Çıngı, Nihat Başer’in de desteklediği eski il başkanları. Eskilerle yenilerin mücadelesi şimdiden kızışmaya başladı. Aslında gelenekçi kanadın planları da belediye başkanlığı seçimlerine yönelik. Necdet Gören veya Cahit Çıngı’yı il başkanı yapmak isteyen grup yerel seçimlerde eski İl Başkanı Çıngı’yı aday göstermenin peşinde. Cahit Çıngı’nın son zamanlarda Bolu Belediyesi ile ilgili yaptığı sert açıklamalar da bunun göstergesi şeklinde algılanıyor.

Yani bütün hesaplar yerel seçimlere göre yapılıyor. Çokta bir şey kalmadı, bir yıl sonra sokakta belediye başkanı kim olacak sorusunun yanıtı aranmaya başlanacak.

Peki diğer adaylar…

Kulislerde, Mehtap Mısırlıoğlu, Necdet Gören ve Cahit Çıngı’nın dışında Hüseyin Serin, Naci Yörük, Erhan Beykoz isimleri de dolaşıyor. Peki önceki seçimlerde tek adayla gidilen ancak önümüzdeki kongrede çok adaylı yapılacak il başkanlığı kongresinden sonra ne yaşanacak? Bazı kesimlerin kıyamet koparacağı kesin.

CHP’nin 29 Mart 2009 Yerel Seçimleri ve 12 Haziran 2011’de yapılan genel seçiminde aday karmaşası yaşanmamış ve tek aday üzerinde birlik beraberlik sağlanmıştı. Şimdi ise durum daha farklı. CHP Bolu örgütü yıllar sonra ilk kez bu kadar karmaşık bir durumla karşı karşıya.

Hatırlayanlar bilir.

Eskilerle yeniler arasında geçmiş yıllarda yaşanan kavgalar partiden istifalara kadar gitmişti. Gelenekçiler partinin istila edildiğini iddia ederek Deniz Baykal ve il yönetimine sert eleştiriler yöneltmişlerdi. CHP’liler Bolu’da bu manzaraları Tanju Özcan sayesinde unutmuştu. Şimdi kılıçlar tekrar çekilecek.

TANJU ÖZCAN’IN TAVRI NE OLACAK?  

Sürecin kilit noktası da tam burası. CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan’ın tavrı ne olacak? Genel merkezde ağırlığını iyice hissettiren Özcan’ın il başkanlığı kongresinde kimi destekleyeceği veya işaret edeceği merakla bekleniyor. Tanju Özcan’ın tarafsız kalmayacağı da aşikar.

Ortaya çıkacak tek gerçek ise, il başkanlığı kongresi sonrasında partiden çatlak seslerin çıkacağı. Hatta bu günlerde çoktan çıkmaya başlamış bile. Çünkü il başkanlığı kongresini kazanan, parti içinde belediye başkanlığı seçimlerine de bir adım önde girecektir.

www.ozgurbolu.com

 

 

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.