VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Bolu'lu Kozalak Reçeli her derde deva

14 Aralık 2011

Bolu Elişi Hatıraları Derneği (BEHDER), kozalak reçeliyle dünyaya açılmayı planlıyor. Bolu'da 15 ev hanımının girişimi ...

Bolu Elişi Hatıraları Derneği (BEHDER), kozalak reçeliyle dünyaya açılmayı planlıyor.

Bolu'da 15 ev hanımının girişimi ile kurulan ve ilk etapta el işi ürünleri yapan BEHDER, şimdi de kozalak reçeli ile dünya pazarlarına açılmaya hazırlanıyor.

Çalışmalar hakkında açıklama yapan BEHDER Başkanı Güler Burkucu, derneğin ev hanımlarını istihdam etmek amacıyla kurulduğunu anlatarak, derneğin Türkiye'de ilklerden biri olduğunu söyledi.

Burkucu, ürettikleri kozalak reçelinin üst solunum yollarına, astıma, akciğerlere iyi geldiği ifade ederek, "Çam kozalağını eskiler kaynatıp suyunu içerlermiş. Biz de bunu şekerle birleştirip reçel haline getirdik. BEHDER olarak ilk defa biz ürettik" dedi.

Kozalak reçeli üzerine yürüttükleri çalışmaların hedefinin Bolu'nun yöresel tatlarını ön plana çıkarmak olduğuna dikkati çeken Burkucu, "Bu tadı Türkiye'ye ve dünyaya duyurmak istedik. Yaptığımız ürünleri hava limanlarının frees hoplarına, marketlere ve küçük butiklere veriyoruz. Fuarlara gidip Bolu'yu tanıtıyoruz. Şu anda da Almanya'ya ürünlerimizi göndermeye hazırlanıyoruz." diye konuştu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.