VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Eski Bolu Sağlık Müdürü tayin şampiyonu

13 Aralık 2011

Burdur'da İl Sağlık Müdürlüğü'ne atandıktan sonra 9 kez görev yeri değiştirilmesine rağmen, her seferinde mahkeme ...

Burdur'da İl Sağlık Müdürlüğü'ne atandıktan sonra 9 kez görev yeri değiştirilmesine rağmen, her seferinde mahkeme kararıyla geri gelen ve 10'uncu kez tayini çıkan Dr. Hüseyin Özeren, görevine dönmek için Isparta Bölge İdare Mahkemesi'ne dava açtı.

Burdur'da 1995 yılında İl Sağlık Müdürlüğü görevine getirilen Dr. Hüseyin Özeren, bu göreve gerildikten sonra 9 kez görev yeri değiştirildi. Bolu, Bingöl, Tunceli, Edirne ve Kastamonu olmak üzere 5 kez il dışında ve 4 kez de il içinde çeşitli yerlere atanan Özeren, her seferinde yargıya başvurdu. Isparta Bölge İdare Mahkemesi'ne açtığı davaların tamamını kazanan Özeren, her seferinde mahkeme kararıyla görevine döndü. Son olarak 22 Nisan 2008'de görevden alınarak Bucak İlçesi'nde Ürkütlü Sağlık Ocağı'na doktor olarak atanan Özeren, yine dava açtı ve 14 Temmuz 2008'de görevine iade edildi.

TAZMİNAT PARASIYLA LÜKS OTOMOBİL ALDI

Bu davaların yanı sıra açtığı manevi tazminat davalarıyla da devletten yaklaşık 60 bin lira kazanan Özeren, bu parayla son model 'Audi' marka otomobil aldı. Dr. Hüseyin Özeren'in 10'uncu kez tayini çıktı.

Görev yeri değişikliği nedeniyle 'Git-gel müdür' olarak tanınan Özeren, geçen 27 Kasım'da 'Sağlıkta Dönüşüm Programı' kapsamında Sağlık Bakanlığı 'müşavir' kadrosuna atandı. Özeren'in yerine de, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Sırrı Şenbayram getirildi. 10'uncu kez tayini çıkan Özeren, 6 Aralık'ta görevini yardımcısı Dr. Sırrı Şenbayır'a devretti. Hüseyin Özeren, Ankara'ya gitmek yerine 10'ncu kez yargıya gitme kararı aldı.

AVUKATI DAVA AÇTI

Hüseyin Özeren, görevine iade edilmesi için avukatı Fevzi Yarbaş'a dava açması talimatını verdi. Özeren'in görevine iade edilmesi için Yarbaş, Isparta Bölge İdare Mahkemesi'ne dava açtı. Avukat Fevzi Yarbaş, Hüseyin Özeren'in Sağlık Müdürlüğü kadrosunda bulunduğunu belirterek 'Sağlık Müdürlüğü' dışında başka bir görevlendirmenin yapılamayacağını savundu. Özeren'in bugüne kadar 9 kez usulsüz atamalar nedeniyle başka yerlere gönderildiğini ileri süren Yarbaş, "Ancak her seferinde açtığı davaları kazanarak görevine iade edildi" dedi.

'İADESİNİ BEKLİYORUZ'

Yapılan işlemlerin hukuka aykırı olduğunu savunan Fevzi Yarbaş, "Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşların Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname'nin geçici 4 ve 6'ncı maddeleri gereği müşavirler 6 ay içinde müracaat etmeleri dahilinde 'eski görev yerine iade edilir' hükmü var. Yeniden görevine döneceğine inanıyoruz" diye konuştu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.