VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Abant'ın Çehresi Değişecek

1 Aralık 2011

Bolu Valisi İbrahim Özçimen, dört mevsim bir başka güzelliğe bürünen Abant Tabiat Parkında yapılan çalışmaların ...

Bolu Valisi İbrahim Özçimen, dört mevsim bir başka güzelliğe bürünen Abant Tabiat Parkında yapılan çalışmaların sonuna yaklaşıldığını söyledi.

Özçimen,  yaptığı açıklamada, Abant'ta yapılan çalışmalar hakkında bilgiler vererek, Abant'ta paslanmış ve çirkin görüntü arz eden demir direklerin kaldırıldığını, yerine ahşap ve oradaki dokuya uygun elektrik direklerinin konduğunu belirtti.

Göl çevresine 4 metresi çekçek için, 2 metresi yaya ve 2 metresi de at ve bisikletler için yapılan 8 metrelik doğal taşlardan oluşan yol yapıldığını, bu çalışmaların çok büyük oranda bitirildiğini ifade eden Özçimen, "Bitmeyen kısımlar için vatandaşlarımız bizleri arayarak buraları neden tamamlamıyorsunuz diye talepte bulunuyorlar. Abant'ta düz ve doğru işler yapıyoruz" diye konuştu.

Abant'taki doğal yapıya aykırı çalışma yapmamaya çalıştıklarını dile getiren Özçimen, bu konuda titiz bir çalışma yürüttüklerini, yol kenarında bulunan oluklarda eksiklikler bulunduğunu, bu eksiklikleri tamamlayacaklarını ve bu çalışmalar tamamlandığında Abant'a araç sokmayacaklarını, Mudurnu ve Taşkesti yolunu tamamen Abant'ın dışına alacaklarını bildirdi.

Özçimen, egzoz gazlarından oradaki doğal yapının zarar görmesini istemediklerini bunun için bir park oluşturarak araçları Abant'a sokmayacaklarını ve buraya bisiklet, at, fayton ve çekçekle ulaşım sağlanacağını kaydederek, şunları söyledi:

"Bolu'ya yaklaşık 35 kilometre uzaklıkta bulunan ve dört mevsim bir başka güzelliğe bürünen Abant Tabiat Parkı'nda yapılan çalışmaların sonuna yaklaşıldı. Abant Gölü'nün çevresinde bulunan 7 kilometrelik yola doğal taşlar döşendi, Yükselen göl seviyesi eski seviyesine çekildi, su altında kalan ağaçlar kurtarıldı, Abant Gölü'nü besleyen derenin ağzına kurulan yavru Abant Gölü, göldeki suyun boşaltılmasıyla eski konumuna getirildi, faytonculara yeni uygulama getirilerek daha hijyen bir ortamda çalışmaya başlatıldı."

-"Abant'ta yakalanıyor, Trabzon'da yetiştiriliyor"

Vali İbrahim Özçimen, Abant Gölü'nde bulunan alabalıkların yumurtaya geldiğinde ekipler tarafından yakalanarak Trabzon'a götürüldüğünü ifade ederek,

"Abant'tan götürülen anaç balıkların Trabzon'da sağımları yapılıyor. Daha sonra yetiştirilen yavru alabalıklar Bolu'ya getiriliyor. Bu çalışma her 5 yılda bir yapılıyor ama yavrular her yıl Bolu'ya getiriliyor" dedi.

-"Su samurlarının Abant'ta olduğuna dair belirtiler var"

Su samurlarının doğal, temiz, hiç bir şekilde kirlenmeye uğramamış suyla doğal ortamında yaşayan varlıklar olduğunu ifade eden Özçimen, şunları kaydetti:

"Abant'ta eğer yanlış bir şey yapılmışsa bu tür çalışmalara en erken tepki veren canlılar su samurları olurdu. Su samurları biraz ürkek hayvanlar. Su samurunu göremediğiniz zaman onun yok olduğu anlamına gelmez. Su samurunu görmek istiyorsanız yaşam alanlarının bulunduğu yere giderek kedinin fareyi beklediği gibi gidip bekleyeceksiniz. Bu gözlemi yaptıktan sonra bir beyanat vereceksiniz. Bunu yapmadan su samurları burada yok demek yanlış. Su samurlarının Abant'ta olduğuna dair belirtiler var, dışkıları var. Bunlarda bilim adamları tarafından tespit edilmiş durumda."

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.