VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

AV SEZONU BİTTİ CEZA SEZONU BAŞLADI

13 Mart 2024

.........................................

Tarım ve Orman Bakanlığı Bolu İl Şube Müdürlüğü av sezonunun sona erdiğini duyurdu. Av sezonunun sona ermesiyle birlikte yasağa uymayanlara yaptırım uygulanacak. 

Bolu’da 26 Ağustos 2023 tarihinde başlayan av sezonu Tarım ve Orman Bakanlığı 9. Bölge Müdürlüğü Bolu Şube Müdürlüğü’nün yayınladığı bildiriyle birlikte 3 Mart 2024 tarihinde sona erdi.  Av sezonunun yeniden açılacağı tarihe kadar toplumun tüm kesimlerinin av ve yaban hayvanlarını avlamanın, rahatsız etmenin, yavru ve yumurtalarını toplamanın yasak olduğu bilinciyle hareket ederek daha hassas olunması gerektiğini belirtildi. 

Konuyla ilgili Bolu Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, “Avın kapanış tarihi itibariyle, av ve yaban hayvanlarının üreme dönemi başlamaktadır. Avın açılacağı Ağustos ayına kadar bu dönemde avcılık faaliyetleri yasaktır. Özellikle av ve yaban hayvanlarının eş tutma, üreme, yavru büyütme ve erginleşme evrelerini içine alan bu süreçte toplumun tüm kesimlerinin tabii ortamlara çıkarken daha hassas hareket etmesi ve av ve yaban hayvanlarının yavru ve yumurtalarını toplamanın yasak olduğu bilinmelidir.” denildi.  

Ayrıca Bakanlıkça ve Merkez Av komisyonunca getirilen kurallara uyulması, av ve yaban hayatı kaynaklarının koruma-kullanma dengesi içerisinde sürdürülebilirliğinin sağlanması ile gelecek kuşaklara aktarılması açısından büyük önem arz etmekte olduğu, kurallara uymayanlar hakkında ise yaptırım uygulanacağı vurgulandı. 

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.