VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ERDOĞAN "GAZZE'DE YAŞANANLAR SAVAŞ DEĞİL SOYKIRIM GİRİŞİMİDİR"

2 Mart 2024

..................................

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Gazze’de yaşananlar savaş değil, soykırım girişimidir.” dedi.  

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3. Antalya Diplomasi Forumu’nda yaptığı açılış konuşmasında Gazze’de yaşananlara değindi. Erdoğan konuşmasında insanlığın sancılı bir dönemden geçtiğini belirterek, “Ülkeler arasındaki gelir adaletsizliği katlanarak artıyor. Savaşlar eskisinden çok daha kanlı geçiyor. Sömürgecilik yeni yöntemlerle devam ettiriliyor. İslam düşmanlığı ve yabancı karşıtlığı dünyanın pek çok yerinde veba salgını gibi yayılıyor.” dedi. 

Kur’an-ı Kerim saldırılarını hatırlatan ve çoğu saldırının Türk büyükelçiliklerinin önünde yapıldığını belirten Erdoğan, “Yükselen İslam düşmanlığının hedef aldığı toplum kesimlerinin başında yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız geliyor. Son dönemde protesto eylemi kılıfı altında mukaddes kitabımız Kur’an-ı Kerim’e yapılan menfur saldırıların çoğu Türk büyükelçiliklerinin önünde gerçekleştirildi. Türkiye ve Avrupalı Türkler bu süreçte özellikle provoke edilmek istendi.” ifadelerini kullandı. 
 

"GAZZE'DE SAVAŞ DEĞİL SOYKIRIM GİRİŞİMİ VAR" 

 Erdoğan, Gazze’deki saldırıları da konuşmasına ekleyerek “Gazze’de yaşananlar savaş değil, soykırım girişimidir.” dedi. Birleşmiş Milletler Güvenlik Kurulu ile Avrupa Birliği gibi kurumlara tepki gösterdi. 

Erdoğan, “Bir hususu çok açık ifade etmek isterim; Gazze’de sadece çocuklar, kadınlar ve siviller canice katledilmedi. Aynı zamanda milyarlarca insanın uluslararası adalete dair inancı yok edildi.” dedi. 

 "TÜRKİYE GARANTÖRLÜĞE HAZIR" 

Uluslararası toplumun, Filistin halkına borcunu ancak bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasıyla ödeyebileceğini söyleyen Erdoğan, Türkiye’nin bu konuda garantörlük yapmaya hazır olduğunu ifade etti. 

 

 

1 yorum yapılmış
  • melungeon14
    2 Mart 2024 • 14:08
    çok güzel gündem değiştirme taktiği...seçim yaklaştıkca yok müslümanlığı kurtarırlar..yok gaz bulurlar yok petrol bulurlar..arabayı 5 yıl önce konuştu oda sadece nontajı bize ait..bakalım diğerleride artık 4 yıl sonra biraz çıkar...
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.