VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

18 YAŞINDAKİ GENÇ KIZ 7 YAŞINDAN BERİ TEZGAHIN BAŞINDA

19 Şubat 2024

..............................

Bolu'nun Mudurnu ilçesinde yaşayan 18 yaşındaki Fatmanur Kartal, 7 yaşından bu yana ailesinin pazar tezgahında satış yaparak, hem ev ekonomisine katkı sunuyor hem de üniversite eğitimi için para biriktiriyor. 
Elmas ve Mehmet Kartal çiftinin kızı olan Fatmanur (18), ailesi 40 yılı aşkın süredir pazar alanlarında tezgah açarak domates, marul, soğan, havuç gibi ürünleri satarak geçimlerini sağlıyor. Nallıhan Şehit Hulki Beydili Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrenci olan Fatmanur ise 7 yaşından bu yana pazar tezgahında satış yaparak, hem ailesine yardımcı oluyor hem de üniversite eğitimi için para biriktiriyor. 
 
"Daha iyi bir üniversite kazanmak için çalışıyorum" 
Her boş vaktinde pazara geldiğini söyleyen Fatmanur Kartal, "Aile ekonomisine katkı sağlamak için boş zamanlarımda halk pazarlarına geliyorum. Hayat şartları maalesef zor. Daha iyi bir üniversite kazanmak için çalışıyorum. 7 yaşından beri pazarcılık yapıyorum. Şuan da 18 yaşındayım, bu işi kavradım. Kendim yapabilecek durumdayım. Bu da bir hayat dersi. İleride hiçbir şey olamasam bile 'baba mesleği' diyerek bu işe daha sıkı sarılırım. Ailemin bana öğrettiği bir ders, şükrediyorum. Buradan kazandığım paralarla daha iyi bir üniversiteye gitmek için harcama yapacağım" dedi. 
 
"KIZIMLA GURUR DUYUYORUM" 

Fatmanur Kartal ile gurur duyduğunu belirten Elmas Kartal, "Kızımla gurur duyuyorum. Hem okuyor hem de bizlere yardım ediyor. Hayat şartları gerçekten zor. Bize çok destek veriyor" diye konuştu. 
 
"KIZIM PAZARLARDA BÜYÜDÜ" 

Kızının pazarlarda büyüdüğünü dile getiren Mehmet Kartal ise "O daha çocukken bu işe başladı. İlkokuldan beri yanımızda gelir. Kızım, pazarlarda büyüdü" şeklinde konuştu. 

1 yorum yapılmış
  • Yaman
    19 Şubat 2024 • 11:08
    Burdan anladığımız 7 yaşında 18 yaşına kadar tezgah aynı bir ilerleme olmamış
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.