VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

DURAK “VATANDAŞIMIZIN YAŞAM KALİTESİNİ ARTTIRACAĞIZ”

16 Şubat 2024

.............................

Milliyetçi Hareket Partisi Bolu Belediye Başkan Adayı İlhan Durak Bolu Müteahhitler Derneği ile bir araya geldi. Projeleri arasında bulunan İmar ve Şehirleşme yönetimi ile ilgili bilgiler veren Durak, “Şehrimizin imar planlaması gözden geçirilerek vatandaşımızın yaşam kalitesini arttıracağız” dedi. 

31 Mart’ta gerçekleştirilecek yerel seçimler öncesi çalışmalarını sürdüren Milliyetçi Hareket Partisi Bolu Belediye Başkan Adayı İlhan Durak, Bolu Müteahhitler Derneği yönetim kurulu ve üyeleri ile bir araya geldi. Bolu’da imar ve şehirleşme yönetimi konusunda çalışmalar yapacaklarını aktaran Durak “Allah nasip eder, 31 Mart’ta göreve gelirsek, imar ve şehirleşme yönetimi konusunda projelerimiz hazır. Belediyemiz tarafından yürütülecek imar işlemlerinin adil ve şeffaf yönetilmesi adına süreç, belediye meclisi, uygulama mercileri ve gayrimenkul hak sahipleri ile beraber yürütülecek. Ayrıca şehrimizin imar planlaması gözden gerçirilerek vatandaşımızın yaşam kailtesini artıracak, şehrimizi daha yaşanabilir bir kent haline getirecek, yeşil alanların ve yatay mimarinin ön planda olduğu imar planlaması gerçekleştireceğiz. Gerçekleştirilecek yeni imar planlamaları ile yapılaşmaya uygun yei imar alanları oluşturularak konut üretimine katkı sağlayacağız. Bu sayede de konut ihtiyaçlarındaki arz-talep dengesizliği gidecek ve değerinin çok üzerinde olan konut fiyatlandırmalarının da önüne geçeceğiz” dedi.  

“AFET YAŞAM MERKEZİ OLUŞTURACAĞIZ 

Bolu’nun deprem bölgesi olduğunu, yapısal problemleri bulunan binaların kentsel dönüşüm kapsamına alınarak deprem dirençli hale getireceklerini vurgulayan Durak “Bolu’da yapısal problemleri olan binalar var. Bunları biliyoruz bunun için Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü ile ortak çalışmalar gerçekleştireceğiz. Deprem güvenliği adına vatandaşlarımızı da AFAD ile koordineli bir şekilde çalışarak bilinçlendireceğiz. Ayrıca İtfaiye Müdürlüğü bünyesinde de “Afet Müdahale Birimi” kuracağız ve bu birimi donanım, araç-gereç, bilgi ve beceri açısından en üst düzeye çıkaracağız. Ayrıca ilimizde deprem ve afetlerde kullanılmak üzere alt ve üstyapı hazırlıkları yapılmış “Afet Yaşam Merkezleri” kuracağız. İlimiz için hayati bir gerçek olan depreme en iyi şekilde hazırlanarak stoklarımız başta olmak üzere tüm kaynaklarımızı deprem dirençli hale getireceğiz” dedi.  

“MİKRO BÖLGELEME ETÜTLERİ YAPACAĞIZ 

Ayrıca Bolu’da mikro bölgeleme etüt çalışmaları yaparak çarpık yapılaşma ve yarattığı sorunların çağdaş şehircilik ilkeleri ve planlama esaslarına göre uygun olarak yeniden yapılandırılmasını sağlayacaklarını vurgulayan Durak sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Mikrobölgeleme etüt çalışmaları yapacağız. Bu şekilde imar planına esas yerleşime uygunluk değerlendirmelerinin tehlike belirleme ve risk azaltma planlarının hazırlanmasında kullanılması suretiyle afet risklerinin azaltılmasını, şehrimizdeki çarpık yapılaşma ve yarattığı sorunların çağdaş eşehircilik ilkeleri ve planlama esaslarına uygun olarak yeniden yapılandırılmasının sağlanmasını hedefliyoruz. Doğal afet tehlikeleri ve yerel zemin sorunlarını belirlemeyi, dolayısıyla yeni mekansal alanların seçimindeki kılavuz niteliği taşıyan yerleşime uygunluk kriterlerini ortaya koyacağız.” 

6 yorum yapılmış
  • Rashktem
    16 Şubat 2024 • 18:31
    Senmi arttırscan belediye ülkü ocakları na döner artık
  • Secmen
    18 Şubat 2024 • 01:04
    Vatandaşın yaşam kalitesi zaten çok yüksek. Mazot 45 TL ev kuraları 15.000 TL. Emekli maaşları 10.000 TL. Herkes halinden çok Şükür memnun. Sadece sıkıntı herkesin psikolojisi bozuk. Oda Ekonominin çok iyi olmasından kaynaklanıyor.
  • Yuksel14
    17 Şubat 2024 • 06:28
    adamlar ne ayak yaptı size akp aday çıkarmasaydı sen kafakafaya gidebilirdin..akp seni bölecek...
  • BOLULU
    17 Şubat 2024 • 09:35
    Gölge etmeyin yeter
  • BOLULU
    17 Şubat 2024 • 11:27
    Bolu'ya yakışır bir başkan arkandayım İlhan Başkanım
  • Mustafa
    18 Şubat 2024 • 12:41
    İlk önce başkanının verdiği sözü tutsun inanalım emekli için 8077 verilsin diyodu akp ye söz geçiremiyorlar sonra kendisi söz veriyor inandırıcı değiller
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.