VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

"SIĞINMACILARLA MÜCADELEM DEVAM EDECEK"

14 Şubat 2024

.............................

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın bir fabrikada karşılaştığı kadın işçi, sığınmacıların tehditleri nedeniyle Adana’yı terk ettiğini söyledi. Özcan, kadın işçinin 4 yıl önce Bolu’ya geldiğini belirtmesi üzerine; “Cumhurbaşkanı dâhil bana her şeyi söylediler; ırkçı, faşist dediler. Peki, bunu neden yaptım? Bolu’da çocuklar rahatça okula gidebilsin, kadınlarımız sokaklarda, caddelerde güvenli bir şekilde dolaşabilsinler diye.” dedi.  

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, seçim çalışmalarını Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) Petek Metal Plastik Endüstriyel Tasarım Baskı Sanayi, Time Plas, Ekol Makine Kalıp ve Er Palet fabrikalarını ziyaret ederek sürdürdü. Özcan, 5 yıllık dönemine ilişkin bilgiler, verip destek istedi. 

KADIN İŞÇİ ADANA’DAN BOLU’YA KAÇTIĞINI SÖYLEDİ 

Ziyarette, Adanalı bir fabrika çalışanı sığınmacılar konusuna değinerek, doğup büyüdüğü şehri, sığınmacıların ölüm tehditlerine varan tacizleri nedeniyle terk etmek zorunda kaldığını ve Bolu’ya yerleştiğini belirtti. Başkan Özcan’ı sığınmacılarla ilgili mücadelesinden dolayı kutlayan ve başından geçenleri anlatan kadın işçi, “Ben Adanalıyım, buraya 4 yıl önce geldim. Evimin karşısına sığınmacıları doldurdular. Her evimin önünde geçerken sığınmacılar el kol işaretiyle seni keseceğiz diye tehdit ediyorlardı. Canımı kurtarmak için çoluğumu çocuğumu da aldım ve buraya kaçtım. Davulun sesi uzatan bazı insanlara hoş geliyor. Ama içinde olmadığın sürece bunu anlayamazsın. Hep anlatıyorum arkadaşlarıma, hepsi bilir. Sığınmacılar konusu gerçekten çok büyük tedbir gerektiren bir konu.” diye konuştu.  

Bolu ile Adana’yı da kıyaslayan işçi kadın, “Adana’daki arkadaşlarımla konuşuyorum. Saat 5’ten sonra kesinlikle çocuklarını salmıyorlar. Bu ülke benim değil mi? Niye çıkamıyoruz? Burada yeri geliyor saat 4’te işten çıkıyoruz. Rahatsız etmeyi bırak korna çalan bile yok” ifadelerini kullandı.  

“ÇOCUKLARIMIZ, KADINLARIMIZ IÇIN DIYE MÜCADELE ETTIM” 

Adanalı işçinin kadının anlattıklarını dikkatle dinleyen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da sığınmacılar konusunda defalarca ifade verdiğini, ırkçı, faşit diyenlerin bile olduğunu söyledi.   

Özcan sığınmacılara ilişkin şunları söyledi: 

“Ben tam 56 kez savcılığa ifade verdim, defalarca müfettiş geldi. Cumhurbaşkanı dahil bana her şeyi söylediler; ırkçı, faşist dediler. Peki bunu neden yaptım? Bolu’da çocuklarımız rahatça okula gidebilsin, kadınlarımız sokaklarda, caddelerde güvenli bir şekilde dolaşabilsinler diye. Yarın bir gün bir esnafımızın boğazına bir Suriyeli, bir Afgan bıçak dayayıp bana haraç vereceksin demesinler istedim. Bu mücadelem sayesinde 19 bin olan sığınmacı sayısı 4 yılda yüzde 79 oranında azalarak 4 binin altına düştü. Ben bu olayı gerçekten bir milli güvenlik sorunu olarak görüyorum. Ve bunun için mücadelem devam edecek.”  

Bu sözler üzerine işçiler de, Özcan’ı alkışlarla destek verdiler. 

6 yorum yapılmış
  • Hakhukuk
    14 Şubat 2024 • 07:07
    Sen milletin iradesi ile dalga geçmeye devam et sığınmacılar sayısı Bolu da azaldı dedin Bolu nüfus verilerinde artmış bırak belediye 5 yıl da ne kadar geri gitti 5 yıl da neler kaybetti Bolu sığınmacılar ile devletin bağlı kuruluşları ilgilensin dışişleri bakanlığı ve goc idaresi genel müdürlüğü ilgilensin yangın butonu gibi düğmeye basan guguk kuşu
  • SendaAksungur
    14 Şubat 2024 • 07:29
    Sn Reis Tanju Ozcan haklıdır ülkemizde sığınmacı istemiyoruz.Tarih sığınmacılar tarafından yıkılan pek çok devleti anlatıyor.Bunlardan bazıları tarihi Asur devleti Roma Imparatorlugu ve doğuda kurulan Asya Türk Hun devletidir.Turkiye devleti sığınmacıları aldığı sürece yıkılma tehlikesini bünyesinde taşıyacaktır Bu sebrble ülkemize sığınmacı alınmasını istemiyoruz .
  • bolulupokemon
    14 Şubat 2024 • 11:14
    belediyenin görevi ne zamandır göç politikasını izler oldu. boluda göç sayısının azaldığı yok milletin aklıyla dalga geçiyorsun. Sen git dilbere ev al işin gücün şhow senin yerin güldür güldür sen de anca shovmen olur. kadınlarla dalga geçmeyi mahiret sanan insansın sana oy değil günahımı bile vermem
  • misafir
    14 Şubat 2024 • 13:16
    Türkiye için pkk ve uzantıları tehdit değil,sadece göçmenler tehdit .bu kadarınıda yemeyiz
  • Bolu
    14 Şubat 2024 • 14:11
    Başkanımızın yanındayız sığınmacı istemiyoruz..
  • Metal
    15 Şubat 2024 • 02:41
    Ne mutlu Türküm diyebilen herkes bizim kardeşimiz dir. Başkanım sizin eksiğiniz çok ama bu sığınmacı meselesi gibi cookkk onemli bir konuyu kapatılmasına izin vermediğiniz icin bile size oy veririz.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.