VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

“TANJU ÖZCAN ZORBALIK VE SAHTEKÂRLIK YAPTI” “GÖREVİ KÖTÜYE KULLANIP SUÇ İŞLEDİ” MAHKEME YÜRÜTMEYİ DURDURDU

13 Şubat 2024

..................................

Bolu Belediye meclisinde Tanju Özcan’ın gündeme maddesi olarak oylamaya sunduğu ‘434 milyon liralık borçlanma yetkisi’ tartışmalı oylama kabul edilmişti. Meclis üyelerinin hukuka taşıdığı olayda yürütmeyi durdurma kararı alındı. AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner, “Özcan tarafından bir zorbalık ve sahtekârlık yapılmıştı. Bolu idare mahkemesi tarafından yürütmeyi durdurma kararı verilmiştir” dedi. 
Bolu Belediye Meclisinin 7 Şubat tarihli 2. Birleşiminde, BEKAB üzerinden yapılacak 2. Sınıf Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi Yapım İşi için borçlanmaya gidilmesine dair Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a yetki verilmesi konusu görüşüldü. Gündem maddesi kapsamında, 200 milyon lirası Bakanlıkta, 234 milyon lirası ise İller Bankası’ndan olmak üzere 434 milyon liralık borçlanma yetkisi, Tanju Özcan’a verilecekti.
Gündem maddesi, görüşmelerin ardından (a) ve (b) bendi olarak oylamaya açıldı. İddiaya göre Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, (a) bendi oylamasında “evet” oylarını saydı, ancak “hayır” oylarını sormadan gündem maddesini kabul etti. Oylamanın ikinci bölümünde ise konuya 16 meclis üyesinin “ret” oyu verdiği, 13 meclis üyesinin ise “evet” oyu verdiği belirtildi. Başkan Özcan’ın “ret” oylarına rağmen, gündem maddesini “Kabul edilmiştir” şeklinde tutanaklara işlettiği aktarıldı.


“BOLU SİYASİ TARİHİNDE EŞİ GÖRÜLMEMİŞ BİR SKANDALA İMZA ATMIŞTI”


Konuyla ilgili olarak açıklama yapan AK Parti İl Başkanı Suat Güner, yürütmenin durdurulduğunu belirtti. Başkan Güner, “Takip ettiğiniz üzere, 07.02.2024 günü, Bolu Belediye meclisinde, mevcut Başkan Tanju Özcan tarafından bir zorbalık ve sahtekârlık yapılmıştı. Belediyeyi 434 milyon TL borçlandıracak yetki talebi, 13 kabul oyuna karşılık 16 ret oyu ile hakikatte reddedilmiş olmasına rağmen, kabul edilmiş gibi tutanağa geçirtilerek Bolu siyasi tarihinde eşi görülmemiş bir skandala imza atmıştı. Seçime 1,5 ay kala hiçbir hizmet yahut yatırım yapılamayacağı, aklı başında herkesin malumudur” dedi. 
“TÜRK ADALETİNİN GEREĞİNİ YAPACAĞINDAN EN UFAK BİR ŞÜPHEMİZ YOKTUR!”
Tanju Özcan’ın görevi kötüye kullandığını ve suç işlediğini dile getiren Başkan Güner, “16 ret oyu veren sağduyulu ve vicdanlı meclis üyeleri bu skandala meclis toplantısında anında itiraz etmişlerdir. İtirazları dinlemeyen zorba başkan, tutanakları ancak 5 gün sonra yayınlamıştır. İşbu hukuksuz işlem ve eylemlere karşı derhal Bolu idare mahkemesine yürütmeyi durdurma talebiyle iptal davası açılmıştır. Yürütmeyi durdurma talebimiz yerinde görülmüş, Bolu idare mahkemesi tarafından yürütmeyi durdurma kararı verilmiştir! bu vesile ile tüm özel bankaları haberdar ediyor, kamu zararı oluşmaması için dikkatli olmalarını önemle tavsiye ediyoruz! Öte yandan, görevlerini kötüye kullanmak suretiyle açıkça suç işleyen başta Tanju Özcan olmak üzere o toplantıda görev alan divan üyeleri hakkında da savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştur! Türk adaletinin gereğini yapacağından en ufak bir şüphemiz yoktur! Bu hakikatleri, Bolu kamuoyu ve tarih önünde ilan, ifade ve beyan ediyoruz” ifadelerini kullandı.

4 yorum yapılmış
  • Geredelimehmet
    13 Şubat 2024 • 09:49
    Suat başkan sağ ol Bolumuzun hakkını yedirme nereye kadar giderse oraya kadar kovala Allah senden razı olsun Selam olsun haksızlık karşısında duranlara hak arayanlara.
  • Melungeo14
    13 Şubat 2024 • 17:40
    gerede yönü nerede belli..çok dindardırlar..ALLAH de peşini hiç bırakmazlar..
  • Vatanda
    14 Şubat 2024 • 04:01
    Yürütmeyi durdurmak demek,ben konuyu inceleyeceğim demektir. Mahkeme idareden savunma ister ve ona göre nihai kararını verir.İdare mahkemesinin kararlarına karşı Bölge İdare Mahkemelerine de itirazlar olabilir.
  • Geredeli
    14 Şubat 2024 • 10:28
    Melunge 14 sen ataismisin angut.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.