VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU'DA KAHVERENGİ KOKARCA ALARMI

12 Şubat 2024

................................................

Bolu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, Türkiye'de 2018 yılında tespit edilen yaklaşık 300 bitkiden beslenebilen kahverengi kokarca için vatandaşları bilgilendirdi.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan "Kahverengi Kokarca Eylem Planı" çerçevesinde Bolu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik ekipleri köylerde vatandaşlarla bir araya geldi. Fındık, elma, armut, şeftali, Trabzon hurması, turunçgil, biber, mısır, fasulye ve domates gibi yaklaşık 300 bitkiden beslenebilen kahverengi kokarcanın varlığı Türkiye'de ilk olarak 2018 yılında tespit edildi. Kışın özellikle ev, depo gibi korunaklı alanları tercih eden kahverengi kokarcaların, hava sıcaklıklarının artmasıyla ortaya çıkacağı biliniyor. Bolu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık 300 bitkiden beslenebilen bu tür için alarma geçti. Vatandaşların talebi doğrultusunda uygun ilaçlama yöntemleriyle bitkilerin düşmanı kokarcalarla mücadele edilecek.

1 yorum yapılmış
  • PAT
    13 Şubat 2024 • 03:49
    Halkı bilgilendirmeniz güzel ama biz ne yapabiliriz .Tarım bakanlığı ilaçlama yapsın hatta şehir merkezinde bahçeler ilaclansın
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.