VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

FABRİKA ÇALIŞANLARI SORDU DEMİRKOL YANITLADI

12 Şubat 2024

..........................

AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Muhammed Emin Demirkol, 31 Mart yerel seçim çalışmaları kapsamında Bolu Organize Sanayi Bölgesi Yönetimini ve Organize Sanayide faaliyet gösteren işletmeleri ziyaret etti. Demirkol, çalışanların kendisine yönettiği soruları cevapladı.  

AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Muhammed Emin Demirkol ve beraberindeki teşkilat üyeleri, Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret ederek sanayici ve işçilerle bir araya geldiler. Demirkol, Bolu Organize Sanayi Bölgesi Yönetimi ziyaretinin ardından fabrikaları ziyaret ederek hem işverenlerle görüştü hem de üretim süreçleriyle ilgili teknik personelden ve çalışanlardan bilgi aldı. 

Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyetine devam eden bir işletmede Demirkol, soru cevap kısmından önce yaptığı konuşmada şunları aktardı; 

“Bu 5 yılda kavgalarla anılan, söyleyeceğimiz bir projenin olmadığı, genel siyasi tartışmaların içinde bir belediye hizmeti gördük. Belediye meclis üyeleri ile devamlı tartışmaların olduğu, kurumlarla devamlı huzursuzluk ortamının olduğu Bolu maalesef ki 5 yıl geriye gitti. Tek özlemimiz Bolu diyerek Bolu’yu hak ettiği yere taşımak için, siyasi kimliklerimizden uzak hizmet vermek için bir yola çıktık. Bir belediye başkanının partisi olmaz bunu her zaman söylüyorum çünkü buralar hizmet makamıdır. Belediye başkanlığı tamamen halka hizmeti eşit şekilde götürecek bir makam olmalı.”  

Gerçek belediyeciliği ülkemize Cumhurbaşkanının kazandırdığını ifade eden Demirkol, “Üniversite öğrencisinden ilkokul öğrencisine, ev hanımından çalışan hanımlara, çalışandan emekliye kadar bizim projelerimiz var. Biz geliri maaşları artıramayabiliriz ama gideri azaltabiliriz. Su faturasında azaltırız, ulaşımda azaltırız, şoförlerimize destek vererek kimseyi mağdur etmeden azaltırız. Kreş desteği vereceğiz, her mahalleye eğitici eğlence merkezleri oluşturacağız. Vatandaşın hayatının neresine katkı sağlayabilirim düşüncesi ile çalışacağız. Bu bağlamda belediyecilik partiler üstü bir konumdadır. Gerçek belediyeciliği ülkemize Cumhurbaşkanımız kazandırdı, bizde bu anlamda AK Parti adayı olarak ama kazandıktan sonra herkesin başkanı olmak üzere bir yola çıktık. Talepleriniz, destekleriniz, önerileriniz, projeleriniz ile hep birlikte katılımcı bir belediye olacağız. Belediyenin kapısının her zaman açık olması lazım. Makam odalarında oturmak için değil başkan olduktan sonra da size eksiklerinizi, sıkıntılarınızı gelip sormak için aday oldum. Hayatı ve şehri kolaylaştıran bir belediyecilik vadediyoruz. Akşam 5’ten sonra ya da hafta sonu gidebileceğimiz mekanlar, çoluk çocuğumuzu götüreceğimiz bir müze yok. Bolu’muz için hizmet yarışında olan tüm adaylarımıza da başarılar diliyorum.” dedi. 

Fabrika çalışanlarının Bolu’ya dair gündem teşkil eden sorularına cevap veren Demirkol, kendisine yöneltilen sorulara şu açıklamaları yaptı; 

“BOLU’DA YAŞAYAN YABANCILARA BELEDIYEDEN YARDIMA DEVAM EDECEK MISINIZ VE EMEKLILER IÇIN NASIL ÇALIŞMALARINIZ OLACAK?” 

“İki soru içinde teşekkür ediyorum, bizim için hassas konular. Bugün emeklilerimiz alması gerekenin çok altında maaş alıyor asgari ücretin gerisinde kaldı. Bunun hiç kimse tarafından savunulacak bir yanı yok. Burada bir iyileştirme yapıldı ama bu yetersiz. Sayın Cumhurbaşkanımız mart ayında yapılacak bir iyileştirme için çalışıyor. Bizde bu noktada yapılacak iyileştirmeler dışında belediye olarak şu katkıyı sağlamak istiyoruz. Bir emekli emekli maaşının dışında çocuk okutuyor evinde ihtiyaçları var çalışmak zorunda bu bir Türkiye gerçeği. İyileştirmeler Cumhurbaşkanımız tarafından gelebilir fakat biz onlara ilave olarak emeklilerimize sosyal destek “Emekli Kart” sağlayacağız. Tüm emeklilerde bir anket yapacağız ve giderleri tespit edeceğiz. Evinde çocuk okuttuğu için olabilir, kirada oturduğu için olabilir, su faturası, elektrik faturası olabilir. Biz kendi imkanlarımız içinde 65 yaş altına da belirli gruplara ulaşımı ücretsiz, belirli gruplara yüzde 50 indirim yapmayı hedefliyoruz. Öğrenci okutuyorsa, evine tek maaş giriyorsa gibi kriterlerle su faturalarında ciddi indirimler yapmayı planlıyoruz. Böylelikle sizlerin cebinizden çıkan faaliyetlere giden tutarları en aza indirmeyi hedefliyoruz. Ailenizle birlikte bir yere gideceksiniz bununla ilgili servisleri sağlayalım. Çocuk ve torunlara imkanlar nispetinde katkı sağlayalım. Üniversite okuyorsa burs imkanı sağlayalım, bilgisayarını sağlayalım. Böylelikle sizlerin cebinden çıkacak masrafları anket yapalım ve en aza indirgeyelim. Ulaşım desteği, esnaf alışveriş desteği, su faturası ve elektrik faturalarında indirim hatta ücret almama yönünde çalışmalar yapıyoruz. Emeklimizin hayatı kolaylaşsın. Emeklilerimize belediyeden yüzde 10-15 katkı sağlamayı hedefliyoruz. Emeklimize para veremeyiz ama giderini azaltabiliriz. Emeklilerimizin çektiği sıkıntının farkındayız, haklılar.  

Benim 3 tane evladım var. Bolu’da mülteci sayılarının diğer illere göre azalma oranı düşük. Biz burada bu azalışı artırmak istiyoruz. Sığınmacıların buraya gelmesi de gitmesi de hükümetlerin politikası. İstanbul’da yüzde 40 oranında azalma oldu. Hiçbir belediye şu an var olan belediyede dahil olmak üzere yok su faturası artı, yok şöyle yapıldı gibi uygulanan tek bir şey yok şova yönelik hareketler. Bu şovların hiçbir şeye katkısı olmadığını görüyoruz. İçişleri Bakanlığı ile azaltma politikaları ve uyum içerisinde belediyenin de katkısıyla misafirliklerini tamamlamış olacağız. Devletimiz sınır ötesinde bir hareket yapıyor ve güvenli alan oluşturuluyor. Hiçbir belediye otobüse bindirip gönderemez böyle bir gücü ve yetkisi yok gördük mü hiç basına yansıyan bir durum. Burada iş bilenin kılıç kuşananın tarzında olur. Birçok çevre ilde hiç konuşulmadığı halde sayı bizden daha çok azaldı. Bunun sosyolojik dengelerini çok iyi yapmak lazım. Biz belediye olarak böyle bir desteği veremeyiz. Alaaddin Başkan döneminde de verilmedi, Tanju Başkan döneminde de verilmedi bizim dönemizde de verilmeyecek çünkü yasal değil. Şöyle bir izlenim oluşturuluyor sanki birileri verdi kendi kesti gibi. Bugün aşevi de dahil olmak üzere, hayır çarşısı dahil olmak üzere Alaaddin Yılmaz döneminde de şu anki dönemde de herhangi bir yardım yapılmadı yapılamıyor belediyeler anlamında söylüyorum. 5 Yıl sonra bu sayıyı yarıya inecektir. Düzce’de sayılar düşerken bizde artmış. Sizlerin dediği hassasiyetle sonuç odaklı çalışacağız. Hayatım boyunca söz üreten değil iş üreten bir insan oldum. Ben bir konuşurum yüz yaparım. Rakamlar ortada. İçiniz rahat olsun, bende sizin hassasiyetlerinize sahibim. Gereğini insani şartlar altında yapacağız.” 

 “ÜNIVERSITE HASTANESI SAĞLIKTA ÇOK ILERLEDI ÇEVRE ILLER BOLU’YA GELIYOR, ARABA ÇEKECEK YER BULAMIYORUZ PARK SIKINTISI ÇÖZÜLEBILIR MI?” 

“Üniversiteye otoparkı biz yapacağız. İl sağlık müdürü iken rektörlüğün arazisi olduğu için katlı otoparkı yapamamıştık. Bolu’ya 5 tane bin araçlık otopark yapacağız. Bir tanesi de üniversite bahçesinde olacak.”   

 “GÖLYÜZÜ IŞIKLARI ILE SANAYI IŞIKLARININ OLDUĞU YERE ALT GEÇIT PROJESI VAR MI?” 

 “3 tane alt geçit yapacağız. Üniversite, Gölyüzü ve Sanayi kavşaklarına alt geçit yapılacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğü ile görüşüyoruz. Çözüme kavuşacak konular arasında. Biz Bolu olarak acil ihtiyaçlarımızı yapamamış durumdayız. Bizim hızlıca bu 5 yılı kayıp 5 ile telafi etmemiz lazım ki sonra diğer problemleri görüşebilelim.” 

6 yorum yapılmış
  • Hakkonurcan
    12 Şubat 2024 • 08:48
    Yine aynı vaatler her seçimde D100 karayoluna battı çıktı yapacağız diyorsunuz bıktık artık bu yalanlardan.
  • Adalet
    12 Şubat 2024 • 10:03
    Doğru güvenilir ve emniyet içinde yola devam örnek bir kamu kurumu temsilcisi değerli hocamız ve müdürümüz 1 der 100 yapar buna Bolu halkı şahittir Bolu da sağlık teşkilatını 2014 ve 2015 ten beri düzene koydu sağlık teşkilatı yerine oturunca vatandaşa hizmet düzgün oldu başhekimlik ve sağlık müdürlüğü döneminde halka istişare yaparak tarafından hastanelere gerekli tıbbi cihazlar geldi hastanelerde idari ve tıbbi kadroyu ayırdı 2011 doktor kim müdür kim
  • Hakhukuk
    12 Şubat 2024 • 14:17
    Millet olarak toolum aç gözlü geçen bir video izledim tarafsız konuşuyor biz elimize para geçince sukretmiyoruz hamd bizde yok diyor ben babam küçükken bayramda delikli ayakkabı alırdı dünyalar benim olurdu sevinirdim şimdi bir çocuğun evinde 18 çift ayakkabı israf çok bir de elektrik doğalgaz emlak vergisi adam kafayı yiyor evde parayı harcayan ölçülu olmalı gereksiz İsraftan kaçınmali diyor
  • Mahir
    13 Şubat 2024 • 07:45
    Millet korkusundan olumsuz yorum yazamıyor ama göreceksiniz Tanju Başkan silip süpürecek.
  • Korkuyagerekyok
    13 Şubat 2024 • 08:18
    El ele verip insanlarda yaşama hevesi bırakmadınız. Oy moy yok bu Muhammed kendisi bile inanmıyor ki başkan olcağına
  • Geredelimehmet
    13 Şubat 2024 • 09:58
    Sayın Muhammet bey Cumhur ittifakı tek adayla girseydi Tanjudan Bolumuz kurtulurdu Bölünme Tanjuya yarar Yinede İnşallah Şovmen Tanju kaybeder Bolu kurtulur.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.