VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU BELEDİYE MECLİSİ ÜYELERİ AYAKLANDI...

8 Şubat 2024

.........................................................

HABER: OĞUZHAN EKE/KÖROĞLU GAZETESİ

Bolu’da; AK Parti, İYİ Parti, MHP ve Zafer Partisi belediye meclis üyeleri, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında, “hayır” oyu verilen gündem maddesini “kabul edildi” olarak kayıtlara geçirdiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Bolu Belediye Meclisinin 7 Şubat tarihli 2. Birleşiminde, BEKAB üzerinden yapılacak 2. Sınıf Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi Yapım İşi için borçlanmaya gidilmesine dair Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a yetki verilmesi konusu görüşüldü. Gündem maddesi kapsamında, 200 milyon lirası Bakanlıkta, 234 milyon lirası ise İller Bankası’ndan olmak üzere 434 milyon liralık borçlanma yetkisi, Tanju Özcan’a verilecekti.

Gündem maddesi, görüşmelerin ardından (a) ve (b) bendi olarak oylamaya açıldı. İddiaya göre Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, (a) bendi oylamasında “evet” oylarını saydı, ancak “hayır” oylarını sormadan gündem maddesini kabul etti. Oylamanın ikinci bölümünde ise konuya 16 meclis üyesinin “ret” oyu verdiği, 13 meclis üyesinin ise “evet” oyu verdiği belirtildi. Başkan Özcan’ın “ret” oylarına rağmen, gündem maddesini “Kabul edilmiştir” şeklinde tutanaklara işlettiği aktarıldı.

AK PARTİ, İYİ PARTİ, MHP VE ZAFER PARTİSİNDEN ORTAK AÇIKLAMA

Belediye Meclisinde yaşananlar üzerine Bolu Belediyesi önünde AK Parti, İYİ Parti, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve Zafer Partili belediye meclis üyeleri ortak basın açıklaması yaptı. Topluluk adına basın açıklamasını AK Parti Grup Başkanvekili Uğur Akbay okudu. Akbay tarafından okunan basın açıklamasında, Başkan Özcan’ın yasayı çiğnediği belirtilerek, “Tanju Özcan, yasayı ve emredici yönetmelik hükmünü açıkça çiğnemiştir! Usul ve yasaya aykırı davranan seçilmiş başkan ve divan üyeleri kamu görevlisi niteliğindedir ve görevlerini kötüye kullanmışlardır Malumunuz olduğu üzere Türk ceza kanunu bağlamında görevi kötüye kullanmak, suçtur! Başkan, bu suçu işlemeye tenezzül edecek kadar alçalmıştır!” dedi.

“SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ”

“Seçimlere 1 buçuk ay kala talep edilen 434 milyon liralık borçlanma yetkisine meclis üyelerimizin çoğunluğu haklı olarak ret oyu vermiştir. Zira hiçbir projeye bu kadar kısa bir zamanda başlanamaz ve dahi bitirilemez! 5 yılı belediye için değil kendi reklamı için harcayan başkanın son davranışı seçmenlerimizin iradesinin gasp edilmesi olmuştur! Neticeten; bu hukuksuz uygulamaya karşı idari ve cezai yollara başvuracağımızı, işbu görevi kötüye kullanma suçuyla ilgili Bolu Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacağımızı saygıdeğer bolu halkına ve tüm Türkiye’ye beyanla ilan ederiz!” ifadelerini kullandı.

“ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”

Basın açıklamasında İYİ Parti Bolu Belediye Başkan Adayı ve Meclis Üyesi Mansur Şen ile Zafer Partisi Bolu Belediye Başkan Adayı ve Meclis Üyesi İlkay Bayrak da söz aldı. Şen, Bolu Belediye Meclisinin lekelendiğini ifade ederek, “Belediye meclisinde 14 hayır çıkmamıştır. 14 evet, 16 hayır çıkmıştır. Burada belediye meclisinde bu oylama tersine döndürülmüş, bir hokus pokusla hayır çıkacak oylama, birden bire evet oluvermiştir. Bu bir hukuk skandalıdır, belediye meclis tarihinde kara bir lekedir. Bu lekenin temizlenmesi için bizler de elimizden geleni yapacağız” dedi.

“TANJU ÖZCAN’IN TİYATRO ÇADIRI DEĞİLDİR”

Bayrak, “Bundan önceki birçok oylamada Tanju Özcan bu hileleri yaptı. 1 oy farkla olan oylamalar oldu, bunları geçirdi ama gerekli tepkiler koyulmadı, koyamadık yani. Ama bu son yaptığı artık bardağı taşıran son damla olmuştur. Burası belediye meclis salonu Tanju Özcan’ın tiyatro çadırı değildir” ifadelerini kullandı.

12 yorum yapılmış
  • Bolulu
    8 Şubat 2024 • 10:57
    Parayı kendisi için mi istiyor, hizmet için istiyor. Devletten gelen kaynak yetmiyorsa o ne yapsın. Enflasyonun farkında değil misiniz ? Fiyatların sürekli arttığı bi ortamda o ne yapsın. Asıl soru faizler niye bu kadar yüksek, ekonomi niye bu kadar kötü durumda 22 yıldır ülkeyi yönetenlerden şikayetçi olun asıl siz…
  • HakhukukveAdalet
    8 Şubat 2024 • 11:37
    Tanju Özcan şu mübarek akşam sizi Allah'a havale ediyorum. Bildiğimiz kanun ve yönetmeliklere göre kamu kurumu temsilcisi hareket etmesi gerekir 16 meclis üyesi ret oyu veriyor 13 meclis üyesi evet diyor çoğunluk hayır diyor nasıl evet diye kabul ediliyor
  • Kenan
    8 Şubat 2024 • 12:32
    Hepiniz bir araya geldiğinde bile bir Tanju Özcan karizmasının oluşmaması ne kadar da üzücü. Bolu'nun siyasetçi fakiri olduğu acı bir gerçek. Daha çok bir araya gelin. Dertleşin, deviririz deyin, vakit geçirin.
  • hans14
    8 Şubat 2024 • 14:00
    sizde maşallah ilk önce onu yiyip sonrada belediyeyi paylaşamayıp birbirinizi yiyeceniz...heralde..nasıl olduda bir araya geldiniz..mecbur bunu yıkma taktikleri başladı...
  • eitimci
    9 Şubat 2024 • 01:56
    bu ne şimdi 10 aydır aklınız nerede neden çok daha önce açıklama yapmadınız sırayla koltukta oturmak bu nasıl bir mantık
  • Vatandas
    9 Şubat 2024 • 03:00
    Tanju başkan Bolunun parasını har vurup harman savurmaz.O,kanun ve yönetmeliklere göre kamu kurumu temsilcisi olarak hareket etmesini bilmede kendisini kanıtlamıştır.Şehrin el emin kişisidir.Seçim zamanı başkana çamur atmaya kalkışmayın.Size tavsiyem yenemediğiniz eli öpmesini bilin,huzurlu ve mutlu yaşamaya bakın.Başkan Bolu"yu Bolu"da başkanı seviyor.Nokta.
  • EDASU
    9 Şubat 2024 • 03:08
    Ak partililerin şirk çadırı mı
  • Ali
    9 Şubat 2024 • 04:18
    Kendini bir halt ssnıyor bu Tsnju?
  • AliAkl
    9 Şubat 2024 • 04:19
    Umarım halkımız aklı selim hareket ederek şehrimize yakışan beyefendi bir belediye reisini seçeriz.Polemikle gündeme gelme çabasıyla ulusal basında görünme hevesinde hareket eden bir başkan ben şahsen görmek istemiyorum
  • Sevgi
    9 Şubat 2024 • 04:24
    Bolu halkinin gönlüne tercüman oldugunuz için ,sağolun varolun! Tanju Bey bir videosunda kendi sozleriyle 5 yılın ancak sadece 1,5 yılında Bolumuz için icraatlar yaptığı söyluyor,o da seçim yaklastigi için olduğu aşikâr. LGölyüzü mahallesi ve diğer bazı mahalle halkı Belediyenin kendi mahallerinde HİÇBİR icraatını görmediğini söylüyor.Hepimizin bildiği gördüğü ülkesiyaset,medya,algi reklam daha fazla koşturduğundan,Belediye Başkanligini layı
  • Emekli
    9 Şubat 2024 • 09:15
    Boş Boş konuşacağınıza BOLU ya nasıl faydamız olur diye siyaset yapın. Ama nerde işiniz güçünüz menfaat ve siyasi çıkar. İnsanlar artık şiyasetçilerden nefret etmeye başladı. Çoğu vatandaş yerel seçimlerde sandığa gidelim mi gitmeyelim mi düşüncesinde. Çünkü beklenti ve Ümit kalmamış. Emekliler çok öfkeli.
  • Bo
    9 Şubat 2024 • 18:44
    Boş yapan, BOLU ya bir faydası olmayan keserci adamlarsınız.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.