VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ÜLKÜ OCAKLARINDAN SERT TEPKİ "REKLAM AFİŞLERİ İÇİN AĞAÇLARI KESTİLER"

4 Şubat 2024

.................................

HABER: YASEMİN GÜLDEMİR

Ülkü Ocakları Bolu İl Başkanı Cihan Özkalem, Bolu Belediye Başkanı ve CHP adayı Tanju Özcan'ın reklam afişinin görünebilmesi için ağaç kesildiğine dikkat çekerek, "Üç beş oy fazla gelsin diye kendi reklamı için şuursuzca ağaç kesimine devam edecekse bunu yapmasın, oyumuzu ona verelim.” dedi. 

Bolu Belediye Başkanı ve CHP adayı Tanju Özcan'ın bina duvarlarına asılan reklamlarının görülebilmesi için duvar önünde bulunan ağaçların kesildiğine dikkat çeken Ülkü Ocakları Bolu İl Başkanı Cihan Özkalem sert tepki gösterdi. Özkalem, "Tanju Özcan ağaç katilidir" dedi. 

“Oyumuzu ona verelim yeter ki ağaç kesmesin” 

Özkalem açıklamasında, "Tanju Özcan, geçtiğimiz günlerde Bolulu hemşerilerimizle paylaştığımız üzere gerçek dışı bilgilerle süslediği reklam afişini daha iyi sergilemek ve insanları yanlış bilgilerle kandırmak için D-100 karayolundaki ağaçları kesmişti. Bugün de aynı amaçla ağaç katliamına korkusuzca ve umarsızca devam etmektedir. Daha önce de ifade ettiğimiz gibi ‘Üç beş oy fazla gelsin diye’ kendi reklamı için şuursuzca ağaç kesimine devam edecekse bunu yapmasın, oyumuzu ona verelim.” ifadelerini kullandı. 

“Ağaç kesen baş keser” 

Özkalem, açıklamasında “Yeşilin ve doğanın başkenti olan Bolu, böyle bir zihniyeti kabul edemez. Sözde Atatürkçülükten geçinen bu zihniyet Aziz Atatürk’ün ağaç kesilmesin diye Yalova’daki yazlık evini taşıttığını bilmez ya da işine gelmez. Hazreti Peygamberimizin “Kıyamet kopsa bile, o zaman elinizde bir fidan bulunuyorsa ve onu dikmek için de bir engel yoksa derhal o fidanı dikin.” öğüdünü unutup ağaç katliamı yapanlar bilsinler ki büyük bir yanlış içerisindedirler.  

Ağaç, orman ve doğa Türk milleti için en hassas konulardan biridir. Atasözlerimiz arasında yer alan “Ağaç kesen baş keser.” deyişi bunu en güzel şekilde anlatır.  Ağacın çeşit çeşit yararları vardır. Bunları düşünmeyip sadece kendi reklamı daha güzel görünsün diye ağaç kesen bir belediye başkanı büyük bir hata içerisindedir.” ifadelerini kullanarak Başkan Özcan’ın büyük bir hata içerisinde olduğunu söyledi. 

“3 oy için ağaçlarımızdan elinizi çekin” 

Özkalem, muhataplarına seslenerek, “Buradan muhataplarımıza bir kez daha ve son kez sesleniyoruz: ‘Ağaç ve Orman Vatandır.’ Üç oy daha fazla alabilmek için ağaçlarımızdan elinizi çekin. Bu hususta ilimizdeki çevre dostu, doğa sever dernek ve sivil toplum kuruluşlarını harekete geçmeye ve tepki göstermeye davet ediyoruz. Bolu dün olduğu gibi bugün de tabiatın kalbi olmaya devam edecektir." şeklinde konuştu. 

8 yorum yapılmış
  • veledinbiri
    4 Şubat 2024 • 17:33
    Tanju Özcan oy kimse vermesin prim yapıyor yutuburlar gibi takipçi kasıyor belli
  • Bolulu
    4 Şubat 2024 • 18:09
    Onlarda koltuk sevdası için sövüp saydıkları akpkk yandaşı olup ülkeyi sattı..!
  • Mustafa
    4 Şubat 2024 • 19:34
    Mevzu ağaç değil biz anlıyoruz sizi... Koltuk hevesi için ağaç severmiş gibi ayak oyunlarına gerek yok. Hadi ordan..
  • belediye
    5 Şubat 2024 • 02:11
    Ne demek CHP ye oy vermek siz neden siyasete alet oluyorsunuz
  • Vatanda
    5 Şubat 2024 • 02:12
    Boş lafa halkin karnı tok tabiki Tanju Özcan bilir
  • PAT
    5 Şubat 2024 • 02:44
    Akp hükümeti ormanları kalederken neredeydiniz
  • SokakSakini
    5 Şubat 2024 • 08:47
    Kesti dediğiniz ağaçlar polenleri yüzünden alerji ve astıma sebep olması nedeni ile şehir merkezinde bulunmaması gereken kavak ağaçlarıydı. Hatta sokak sakini olarak tarafımızca kesilmesi talebinde bulunulmuştur.
  • naci
    6 Şubat 2024 • 03:39
    başkaları keserken hiç sesiniz çıkmıyor. bu ne iki yüzlülük. ya hiç konuşmayacan yada aynı tepkiyi başkasına da verecen. ama derdiniz ağac değilde adam karalamaksa o ayrı.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.