VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

PROF. DR. NACİ GÖRÜR'DEN DEPREM DEĞERLENDİRMESİ "BU ŞİDDETTE DEPREMLER BURALARDA BEKLENEBİLİR"

14 Ocak 2024

..............................................

HABER: YASEMİN GÜLDEMİR

Bolu’da sabah 09.01’de Mesciçele köyü merkezli 4,1 şiddetinde meydana gelen depremin ardından ünlü yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, değerlendirmede bulundu. Görür, “Bu nitelikli (bu şiddette) depremler buralarda beklenebilir. 1999 depremlerinde Kocaeli’nde kırılan KAF’ın kuzey kolu Bolu yöresinde tam olarak kırılıp ana kola ulaşamadı.” dedi. 

Bolu’da saat 09.01’ de meydana gelen depremin şiddeti AFAD verilerine göre 3,9 olarak açıklanırken, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi verilerine göre 4,1 olarak açıklandı. Gece saatlerinde de Mesciçele köyü merkezli çok hafif şiddetli depremler kaydedildi. Kaydedilen depremlerin şiddeti 1,9 ve 2,0 olarak ölçüldü. 

 Meydana gelen depremlerin ardından ünlü yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda değerlendirmede bulunarak, "Bolu-Mesciçele’de 4,1 deprem oldu. 1999 depremlerinde Kocaeli’nde kırılan KAF’ın kuzey kolu Bolu yöresinde tam olarak kırılıp ana kola ulaşamadı. Bu nedenle bu nitelikli (bu ölçüde) depremler buralarda beklenebilir" açıklamasını yaptı. 

4 yorum yapılmış
  • Ali
    14 Ocak 2024 • 07:03
    Demek ki tam olarak kırılır ise çok daha şiddetli deprem olacaktır. Naci hoca her zaman bunu söylüyor zaten. 99 Düzce depremi ile Bolu dağına kadar kırılan fay orada kaldı.Bolu dağı tünel çıkışından Karacasu'dan geçen KAF'na doğru uzanan Elmalık Zonun'da bir deprem bekliyor Naci hoca. Rabbim beterinden korusun.
  • Bolulu1453
    14 Ocak 2024 • 15:25
    Büyük depremlerde acil yardım organizasyonları planlanmalı (Vinç, Dozer ,inşaat Demir Makasları, Özellikle özel sektörden temin edilmeli her işletmeden 1 er tane zorunlu olmalı! Özel Sektöre laf geçirilmeli! (K.Maraş depremlerinde de gördük) devlet kendi milyonlarca çadır ve ekipmanlarını şimdiden hazırlamalı Ranta mahal vermeden! Çünkü ilerki günler daha zorlu geçecek
  • Tutarszlk
    14 Ocak 2024 • 15:48
    Bu adamın bir dediğini diğeri tutmuyor. Yaklaşık 8-10 gün önce aynı yerde deprem olunca önemli değil gibi açıklama yapmıştır. Küçük faylar var birisi kırılmış olmalı diyordu.
  • Bolulu1453
    15 Ocak 2024 • 20:35
    Her geçen zaman aleyhimize işliyor Yöneticiler kendi keyfinde yalnızca koltuk derdinde millete yazık olacak
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.