VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

YÜREĞİMİZ YANDI... ŞEHİT HABERLERİ PEŞ PEŞE GELDİ

13 Ocak 2024

........................

HABER: YASEMİN GÜLDEMİR

Irak'ın kuzeyinde terör örgütü PKK tarafından sızma girişiminde çıkan çatışmada  9 askerimiz şehit oldu. Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada teröristlerin sızma girişimi sırasında çıkan çatışmada 9 askerimizin şehit olduğu ve 20 teröristin etkisiz hale getirildiği duyuruldu.  

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan ilk açıklama "Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde 12 Ocak 2024 tarihinde bir üs bölgemize sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada beş kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, üçü ağır sekiz kahraman silah arkadaşımız da yaralanmıştır. Yaralılarımız hastaneye sevk edilmiş ve tedavilerine başlanmıştır.” olarak kaydedildi. 

Milli Savunma Bakanlığınca son yapılan açıklamada ise, Irak’ın kuzeyindeki Pençe Kilit operasyonu bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada 9 askerimizin şehit olduğunu ve 4 askerimizin   yaralandığını bildirildi. Bakanlıktan yapılan açıklamada “Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde 12 Ocak 2024 tarihinde bir üs bölgemize sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada yaralanan bir silah arkadaşımız daha yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuş, şehit olan kahraman silah arkadaşlarımızın sayısı dokuza yükselmiştir. Bölgede operasyonlar devam etmektedir.” denildi. 

"ETKİSİZ HALE GETİRİLEN TERÖRİST SAYISI 20'YE YÜKSELDİ"

Açıklamaların devamında Irak’ın kuzeyinde etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısının 20’ye yükseldiği belirtilerek, “Kahraman silah arkadaşlarımızı şehit verdiğimiz Pençe-Kilit Harekât bölgesindeki saldırının ardından Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyindeki terör hedefleri hava harekâtlarının yanı sıra kara ateş destek vasıtalarımızla da etkili şekilde vuruldu. Irak’ın kuzeyinde etkisiz hâle getirilen terörist sayısı ilk belirlemelere göre 20’ye çıktı.” ifadelerine yer verildi. 

 

 

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.