VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

MEHMET ŞİMŞEK "BAŞTA FENOMENLER OLMAK ÜZERE SOSYAL MEDYADAN GELİR ELDE EDİP BEYAN ETMEYENLER HAKKINDA ÇALIŞMA BAŞLATILDI"

12 Ocak 2024

........................

HABER: YASEMİN GÜLDEMİR

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bakanlık olarak geniş çaplı incelemeler yaptıklarını ifade ederek, "Başta fenomenler olmak üzere, Instagram, Twitch, TikTok ve Facebook gibi sosyal medya uygulamalarından gelir elde edip, bu gelirleri beyan etmeyenler hakkında çalışma başlatıldı." dedi.  

 Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi kayıp ve kaçağının önlenmesi amacıyla yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bakan Şimşek, elektronik ortamda mal ve hizmet alım satımı yapan firmalar hakkında detaylı çalışma başlattıklarını belirterek, "Elektronik ödemelere ilişkin veriler üzerinden elektronik ortamda mal ve hizmet alım satımı yapan firmalar hakkında detaylı çalışma başlattık ve bu kapsamda ödeme kayıtlarından hareketle yaklaşık riskli 250 bin mükellefi analize tabi tuttuk.” dedi.  

 “SOSYAL MEDYADAN GELİR ELDE EDİP BEYAN ETMEYENLER HAKKINDA ÇALIŞMA BAŞLATILDI”  

 Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, başta fenomenler olmak üzere sosyal medya uygulamalarından gelir elde edenleri takibe aldıklarını ifade ederek, "Başta fenomenler olmak üzere, Instagram, Twitch, TikTok ve Facebook gibi sosyal medya uygulamalarından gelir elde edip, bu gelirleri beyan etmeyenler hakkında çalışma başlatıldı. Bu kişilerin tahsilat yöntemi olarak genellikle elektronik ödeme kuruluşlarını tercih ettikleri dikkate alınarak, analizin kapsamı sosyal medya uygulamalarını da kapsayacak şekilde genişletildi. Bu kapsamda sosyal medya uygulamaları üzerinden gerek içerik sağlayıcı olarak gerekse mal veya hizmet satışı gerçekleştirerek gelir elde eden çok sayıda kişi tespit edildi.   

 E-Ticaret ve sosyal medya uygulamalarına yönelik yapılan analiz çalışmaları sırasında gelir elde ettiği halde hiç vergi mükellefiyeti bulunmayanlar tespit edilerek gerekli işlemler başlatıldı." sözleriyle sosyal medyadan gelir elde edip vergi ödemeyenler hakkında gerekli işlemlerin başlatıldığı üzerinde durdu.  

 Pek çok sektör ve alanı yakın izlemeye aldıklarını vurgulayan Şimşek, "Bakanlık olarak vergi kayıp ve kaçağını önlemek için pek çok sektör ve alanı yakın izlemeye aldık. Hem saha denetimleri hem de elektronik uygulamalar yoluyla diğer denetimlerimizi yoğunlaştırdık. Denetimlerimizde ciddi vergi kayıplarını tespit ettik, bunların önüne geçmemiz büyük önem taşıyor. Denetim ekiplerimiz hem sahada hem de diğer uygulamalar yoluyla vergi kayıp ve kaçağına göz açtırmayacak. Vergi ödemeyenlerin üzerine gidiyoruz." şeklinde konuştu. 

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.