VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU'DAKİ İŞLETMELERİN DİKKATİNE...2 BİN 172 LİRA CEZASI VAR...

8 Ocak 2024

................................................

Bolu’da 1 Ocak itibariyle uygulanmaya başlanan lokanta, restoran, kafe gibi işyerlerinde tarife-fiyat listesi denetimi yapıldı.

Resmi Gazete’de yayımlanan 1 Ocak itibariyle yürürlüğe giren restoran, lokanta, kafe, pastane ve benzeri yiyecek içecek hizmeti sunulan işyerlerinde giriş kapısının önüne ve hizmet sunulan masaların üstüne tarife ve fiyat listesi konması zorunlu hale getirildi.

1 Ocak 2024 tarihi itibariyle yürürlüğe giren konu çerçevesinde Bolu Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, başta AVM’ler olmak üzere, Bolu’daki tüm lokanta, restoran, kafe, pastane gibi işletmelerde fiyat denetimi yapıldı.

Ekipler tarafından yiyecek-içecek hizmeti sunan işletmelerin giriş kapılarında ve masalarında görünür şekilde fiyat tarifeleri ile fiyat listelerinin olup-olmadığı incelendi. Kurallara uymayan işletmelere ise 2 bin 172 lira idari para cezası uygulandı.

4 yorum yapılmış
  • Adalet
    8 Ocak 2024 • 10:09
    Bolu ticaret il müdürlüğü bu denetimleri sık sık ayda bir kez veya 3 ay da bir yapmalıdır ticaret bakanlığı zincirleme marketlerin genel müdüründen fiyat listesi alıp Türkiye de tüm il ve ilçelerde genel müdürlükten alınan liste ile aynımı karşılaştırmalı gerekirse hapis cezası vermelidir çünkü kamuoyunda yanlış algı oluşuyor zammı zincirleme marketler yapıyor vatandaşlar iktidar her ürüne zam yaptı diyor her şeyin faturası iktidara çıkıyor vatand
  • HakhukukveAdalet
    8 Ocak 2024 • 10:34
    Hükümetin zincir ve zincirleme marlarketlerdeki ve genel müdürlüğü denetlenmesi sık sık incelemesi genel müdürlükten alınan fiyat listesi ile zincirleme marketlerdeki fiyat listesi ile aynımı zincirleme marketler zam yapıyor suçu hükümete atıyor hükümetin yapacağı bazı zamlar vardır bunlar elektrik doğalgaz emlak konut gayrimenkul vergisi taşıt varsa zorunluh trafik sigortası hükümet ve devlet zincir ve zincirleme marketlerden KDV vergisi alir
  • PAT
    9 Ocak 2024 • 02:08
    CAFELERİN FİYAT LİSTESİ KARINCA YAZISI GİBİ KÜÇÜK YAZILMIŞ.DAHA BÜYÜK YAZILMALI
  • Ramo
    9 Ocak 2024 • 15:50
    Alkollu resteronlarda dehetleyinfiyatlistesiyok 3 5isim yasmislar iceceklerin ismi yok
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.