VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

PROF. DR. ŞÜKRÜ ERSOY'DAN BOLU'DAKİ DEPREMLERE İLİŞKİN AÇIKLAMA

6 Ocak 2024

.......................

Bolu’da gece saatlerinde meydana gelen depremlerin ardından CNN TÜRK yayınına bağlanan Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Öğretim Üyesi ve Dekanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, “Bolu'ya doğru gerginlik 99'dan sonra vardı. 4.2'nin büyük deprem olacağını düşünmüyorum.” dedi. 

Bolu’da gece saatlerinde art arda meydana gelen 4,2 ve 2,6 şiddetindeki depremlerin ardından CNN TÜRK yayınına bağlanan Prof. Dr. Şükrü Ersoy; depremle ilgili açıklamalarında “Deprem sayılarında çok artış var. Türkiye'nin sadece deprem bölgesinde değil de 6 Şubat'ın etkilediği bölgenin dışında da depremler olmaya başladı. Bolu civarındaki depreme baktım. Tam Kuzey Anadolu fayının üzerine düşmüyor. Altında da önemli bir fay görünmüyor. Orada büyük bir deprem beklemem. Bolu'ya doğru gerginlik 99'dan sonra vardı. Doğu'ya doğru bir gerginlik vardı ama 4.2'nin büyük deprem olacağını düşünmüyorum. Diri faylar üzerine denk gelmiyor.” ifadelerine yer verdi. 

“MERKEZ ÜSSÜ BÜYÜK DEPREM OLUŞTURABİLECEK FAY ÇİZGİLERİ ÜZERİNE DÜŞMÜYOR” 

Şükrü Ersoy, zeminin faktörünün fay kadar önemli olduğunu vurgulayarak, “Zemin faktörünün en az fay kadar önemi olduğunu belirtmek gerekiyor. Kentsel dönüşüm projelerinde binaları zemine uygun yapmak gerekiyor. Bu deprem hasar verebilecek bir deprem değil. Artçı da diyemeyiz. Büyük deprem oluşturabilecek fay çizgileri üzerine düşmüyor depremin merkez üssü. Türkiye'nin yüzde yüzünün deprem bölgesi olduğunu düşünüp buna göre hazırlık yapmak gerekiyor. Zeminden kaynaklı olarak çok uzak depremlerden bile etkilenebiliyoruz.” diye konuştu.  

 

3 yorum yapılmış
  • Bolu
    6 Ocak 2024 • 05:22
    Her kese çok geçmiş olsun bu bizlerin imtihanı büyük küçüğü küçük büyüğü tanımazsa Ahlaksızlık diz boyu olursa ne olur , Allah daha beterinden muhafaza eylesin
  • Bolulu1453
    6 Ocak 2024 • 17:22
    Düzde 6.0 lık deprem için de süpriz oldu demişlerdi!
  • Bolulu1453
    7 Ocak 2024 • 17:25
    Özellikle Allah ile aldatan kul hakkı yiyip keyfine bakan sapkınları da ekleyelim!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.