VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BAŞKAN ÖZCAN'DAN YAS KARARIYLA İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMA

27 Aralık 2023

.......................

Özel Haber: Bülent VELİOĞLU

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, 7 günlük yas kararının Pazar sabahı biteceğini ve yılbaşı gecesi eğlence mekanlarının normal programlarına devam edebileceklerini söyledi. Özcan ayrıca, “Yapamaz edemez demekle olmuyor yaptık hadi bakalım, itiraz edin. Neye itiraz edeceksiniz” dedi.

Kuzey Irak’ta yaşanan terör saldırılarında 12 askerimizin şehit olmasının ardından kentte 7 gün yas ilan eden ve verdiği karar sonrasında bir kesimin desteğini alan bazı kesimlerin de kararın hukuksuz olduğunu ifade etmesi tartışmaları beraberinde getirdi.

“NEYE İTİRAZ EDECEKLER”

Özgür Bolu Editörü Bülent Velioğlu’na konuşan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Hukuki bir karar olup olmadığına hukukçular karar versinler. Kanunda tanımlanmayan bütün görevler seçilmiş belediye başkanına aittir. Buna itiraz eden varsa gerekçeli kararla itiraz edebilir. Yapamaz edemez demekle olmuyor, yaptık hadi bakalım itiraz edin. Neye itiraz edeceksiniz” ifadelerini kullandı.

“YANLIŞ BİR ŞEY GÖRDÜK BÖYLE BİR KARAR ALDIK”

“Böyle bir şey olabilir mi? 90 küsür yaşında ölen Suudi Arabistan kralı için yas ilan edeceksiniz, 12 askerimiz şehit oluyor hükümet yas ilan etmiyor. Biz de burada bir boşluk gördük. Yanlış bir şey gördük. Böyle bir karar aldık.”

“PAZAR SABAHI YAS GÜNÜMÜZ DOLUYOR”

“Pazar günü bu kararı verdik. Pazar günü yas günümüz doluyor. Yılbaşı gecesi eğlence yapmak isteyen olursa bunun için bir engel yok.  Pazar sabahı itibarıyla yas kararımız bitiyor. İsteyen o gece eğlence yapabilir. İçine sinen, bu kadar şehide rağmen ben mekanlarımda eğlence yapacağım diyene bir şey diyemeyiz. Önceden rezervasyon aldık diyen olursa eğlencesini yapabilir. Biz belediye olarak konseri iptal ettik.”

1 yorum yapılmış
  • Adalet
    27 Aralık 2023 • 14:43
    Acaba samimi olarak gerçekmi bu Tanju Özcan geçen yıl ben Selahattin Demirtaş tan umutluyum benim okul arkadaşım
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.