VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

MUM SANATÇISI GENÇ KIZ, MUM İLE GÖLCÜK'Ü YAPTI

24 Aralık 2023

....................

HABER: Köroğlu Gazetesi / Ebru Buket Eke

Bolu’da mum atölyesi kuran Merve Karakaya, ‘Gölcük Tabiat Parkı’nda kış’ temasında yaptığı mum ile beğeni topladı. 

Bolu Güzel Sanat Lisesi’nin ardından, İstanbul’daki Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Resim Bölümü’nden mezun olan 26 yaşındaki Merve Karakaya, Bolu’da kendi sanat atölyesini kurdu. Burada çeşitli figür ve temalarda mum üretmeye başladı.  

 

Genç mum sanatçısının kısa sürede ürettiği mumlar büyük ilgi topladı. Atölyesinde magnolya, cupcake, saksı, kar küresi figürlerinde mumlar yaparak, satışına başladı. Bu süreçte kendisini geliştiren Karakaya, Bolu’nun doğa harikası Gölcük Milli Parkı temasında mum yaptı. Gölcük’ün ünlü misafir evi ve göl manzarasını muma yansıtan Karakaya, göl üzerine Nilüfer Çiçeği detayını da eklemeyi unutmadı.  

 

Genç mum sanatçısı, yaptığı ürünleri “gmoodstudio” adıyla sosyal medyada ve internet üzerinden, vatandaşların beğenisine sunuyor. 

 

KENDİ SİLİKON KALIPLARINI DA ÜRETECEK 

 

Karakaya, işini ileri seviyeye taşımak için, mum yapımında kullanılan silikon kalıplarını da kendisi üretmeye başlayacağını söyledi. İnternet üzerinden satış yaptığını da belirten Karakaya, “Ben resim yapıyorum, aynı zamanda yanında hobi amaçlı bir şey yapmak istiyordum. O sıra İstanbul’da birkaç mum atölyesine katıldım ve hoşuma gitti ve bunu bir işletmeye çevirebileceğimi düşündüm. Üniversitenin ardından memleketim Bolu’ya gelerek bu atölyeyi açtım. Şu an kendi tasarımlarımı üretmeye çalışıyorum. En son çalışmamda Gölcük’ü, muma yansıttım. Farklı konseptlerde olacak. Ben yeni yeni malzemeyi tanımaya başlıyorum aslında. Malzemeleri iyi tanıdıkça ve kendi silikon kalıplarımı da üretmeye başlayınca, farklı konseptlerde ürünlerim olacak” dedi. 

 

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.