VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

İNŞAAT HALİNDEYKEN ÇÖKEN PAZAR ALANI YENİDEN YAPILDI

20 Aralık 2023

..........................

Bolu Belediyesi tarafından yaptırılan yöresel ürün pazarı, kaba inşaatı bitmek üzereyken 2022 yılının mayıs ayında kendiliğinden çöktü. Tekrar çalışmaların yürütüldüğü pazarda çalışmalarda sona gelindi. 
Bolu Belediyesi tarafından Anadolu Otoyolu Batı gişelerinin hemen yanında bulunan Kılıçarslan Mahallesi'ndeki araziye yöresel ürünlerin satılacağı bina için ihale yapıldı. Yüklenici firmanın ihaleyi almasının ardından 2021 yılının eylül ayında binanın temeli atıldı. İnşaat çalışmaları devam ederken, geçtiğimiz yıl mayıs ayında binanın bir bölümünde çökme meydana geldi. İnşaatın büyük kısmı hasar görürken, çalışmalar da durduruldu. Bolu Belediye Başkanlığı, inşaat çalışmalarını yürüten yüklenici firma hakkında dava açtı. 1 yıl 1 aydır atıl durumda bekleyen yöresel ürünler pazarı inşaatının tekrar yapılması için başka bir firma ile ikinci kez ihale yapıldı. Proje ve inşaat sürecindeki hatalar nedeniyle tamamlanamayan proje tepki çekmişti. 
Bolu Belediyesi tarafından Kılıçarslan Mahallesi'nde Şehirler Arası Otobüs Terminali’nin güneyindeki 6 bin 970 metrekare alanda yapımına başlanılan yöresel ürünler pazarı için devam eden çalışmalarda sona gelindi. İnşası tamamlanan yeni yöresel ürünler pazarı, ince işçiliklerin ve çevre düzenlemelerin giderilmesinin ardından "Bolu pazar" ismiyle kısa sürede hizmete girecek. Toplamda 6 bin 970 metrekare alana kurulu olan pazarda 280 metrekare kafeterya yapısı, 560 metrekare sergi alanı olarak kullanılabilecek kapalı alan, bebek bakım odası, tuvalet alanı ve çim amfi uygulamaları bulunuyor. 
Pazarda ayrıca bin 270 metrekarelik bir açık alan da bulunuyor. Alanda ziyaretçilerin zaman geçirebileceği yaklaşık 2 bin metrekarelik açık dolaşım alanı ile bu alan içerisinde ağaçlandırma ve oturma birimleri de oluşturuldu. 

3 yorum yapılmış
  • Adalet
    20 Aralık 2023 • 06:34
    Bir cami yaptırdınız temeli sağlam değil her zaman yağmur ve karda su çekiyor camiyi yaptırma ve yaşatma derneği olur öyle yapılır Pazar yeri yaptırdınız çöktü milletin halkın parası İsraf oldu
  • Bolu14
    20 Aralık 2023 • 13:31
    Tanju Özcan 2019 dan beri ne yaptınız belediye bütçesi ile dini siyasete alet etmek için cami yaptırdınız temeli sağlam değil pazar yeri yaptırdınız olan milletin ve halkın parası İsraf oldu secim yaklaştı iş yapar gibi görünüyor sunuz
  • Tamer
    21 Aralık 2023 • 01:34
    Bir yılın hesabını kim verecek kendi aralarında paslaşıp duruyorlar kim bı firma Bolu içindenmi dışındanmı
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.