VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

AFAD’IN EĞİTİMLERİNİ TAMAMLAYANLAR AFETLERDE MÜDAHALE EDEBİLECEK

14 Aralık 2023

.............................

HABER: ENES ÖZKAN/İHA 

 Bolu Adalet Teşkilatı Arama ve Kurtarma Derneği (Bolu ATAK), Bolu AFAD İl Müdürlüğü’nün eğitim alanında düzenlediği AFAD akreditasyon eğitimini başarıyla tamamladı. Dernek, ülke geneli ve uluslararası alanda meydana gelebilecek afetlerde görev yapabilmek için gerekli olan uygunluk belgesini almayı hak kazandı. 
Bolu AFAD İl Müdürlüğü’nün eğitim alanında düzenlediği AFAD akreditasyon eğitimini başarıyla tamamlayan, 36 üyeden oluşan Bolu ATAK Derneği, afet yönetiminin her aşamasında görev almaya hazır konuma geldi. Eğitimlerin teorik bölümünde, afet yönetimi, afet psikolojisi, afet bilinci, afet iletişimi, afet planlaması, afet risk azaltma, afet müdahale, afet sonrası iyileştirme gibi konular işleniyor. Uygulamalı bölümünde ise, arama kurtarma teknikleri, ilk yardım, yangın söndürme, enkaz kaldırma, tahliye, tahkimat, kurtarma ekipmanları, BOO (Base of Operation / Bölge Operasyon Ofisi) kurulumu gibi konularda pratik yapılıyor. 
Bolu ATAK Derneği, AFAD Akreditasyon eğitiminin uygulamalı bölümünde, Ankara'dan gelen bir mentor ve Bursa'dan gelen 3 kişilik AFAD heyeti gözetiminde Bolu AFAD İl Müdürlüğüne ait alanda, ilk olarak BOO merkezi kurulumunu gerçekleştirdi. Sonrasında, alanın yakınında bulunan enkaz bölgesinde, gerçekten deprem olmuş gibi bir senaryo uygulandı. Dernek üyeleri saatler süren çalışmalar neticesinde enkaz altında kalan bir yaralı ile hayatını kaybeden bir afetzedeye ulaşarak kısa süre içerisinde tahliye edilmelerini sağladılar. Eğitim sonunda, AFAD yetkilileri, Bolu ATAK Derneği'ni tebrik ederek, akreditasyon ile ilgili olumlu rapor hazırlayacaklarını söylediler. 
Bolu ATAK Derneği Başkanı Mustafa Kemal Köseer, uygulama sınavı sonrası yaptığı açıklamada, AFAD Akreditasyon eğitimini tamamlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Köseer, "Bolu ATAK Derneği olarak, afet yönetiminin her aşamasında gönüllü olarak rol almak istiyoruz. Bu nedenle, AFAD Akreditasyon eğitimine katıldık ve başarıyla tamamladık. Bu eğitim, bize afetlere hazırlıklı olma, afetlere müdahale etme ve afet sonrası iyileştirme konularında çok önemli bilgi ve beceriler kazandırdı. Eğitimi veren AFAD yetkililerine teşekkür ediyoruz. Bundan sonra, Bolu başta olmak üzere, ülke geneli ve uluslararası alanda meydana gelebilecek afetlerde görev yapabilmek için hazırız" dedi. 
 

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.