VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU'NUN ÜRETEN KADINLARINDAN BİR YENİ GİRİŞİM DAHA...

5 Aralık 2023

..................................

Bolu’da 3 yıl önce 50 kadının bir araya gelerek kurduğu Demirciler Gelincik Kadın Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Bolu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile protokol imzalayarak sıvı akışkan dolum makinesi aldı. Alınan makineyle Bolu’da yetişen ahududu, böğürtlen ve aronya meyvelerinin değerine değer katılacak.  

Bolu’da yaklaşık 3 yıl önce 50 kadının bir araya gelerek kurduğu Demirciler Gelincik Kadın Tarımsal Kalkınma Kooperatifi büyümeye devam ediyor. Bolu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Demirciler Gelincik Kadın Tarımsal Kalkınma Kooperatifi arasında protokol imzalandı. Protokol çerçevesinde sıvı akışkan dolum makinesi kooperatife teslim edildi.  

Bolu’da 20 meyve bahçesinde üretimi yapılan ahududu, böğürtlen ve aronya meyvelerinin işlemesi için kullanılan alet meyvelerin değerine değer katacak. Alınan makine ile organik meyvelerden, reçel ve meyve suları elde edilecek. 

Bolu İl Tarım ve Orman Müdürü Zekeriya Ar, "Yapmış olduğumuz bu çalışma ile Organik Tarım üretimini teşvik ettiğimiz gibi, ürünün işlenmesi aşamasında da el değmeden ambalajlanıp, pazarlama kabiliyetimizi artırarak sofralarımızda organik ürünlerimizin de yer bulması sağlanmış olacaktır. İlimizde üretilen orman meyvelerinin Gelincik kadın kooperatifimiz eliyle üretime kazandırılmış olması, ilimizin organik ürün pazarındaki yerini ve değerini arttırılması adına son derece kıymetli" dedi. 

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.