VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

KÖYDEN AYRILMAK İÇİN SANDIĞA GİTTİLER

4 Aralık 2023

..............................

Bolu’nun Ağaççılar köyüne bağlı Beyaz İnci Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar, Ağaççılar köyünden ayrılmak ve belediye sınırları içerisinde kalabilmek için sandık başına gitti. 

Bolu’nun merkeze bağlı Ağaççılar köyü Beyaz İnci Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar, hizmetlerin Bolu Belediyesi tarafından yapılması ve yerel seçimlerde merkez ilçe belediye başkanlığı için oy kullanmak istemiyle referanduma gitti. Sandık seçmen listesinde 561 seçmenin bulunduğu seçimde, 139 vatandaş oy kullandı. “Evet” ve “Hayır” olmak üzere kullanılan oyların sonucunda 135 vatandaş “evet” yönünde oy kullanırken, 4 vatandaş “hayır” yönünde oy kullandı. 

Merkez ilçe seçim kurulunca yapılan oylama sonucunda Ağaççılar Köyü’nün bir mahallesi olan Beyaz İnci yerleşkesinde ikamet eden bazı vatandaşlar, artık ya Kılıçarslan ya da Alpağut Mahallesi seçmeni olacak. 

“RESMİ YAZIŞMALAR BİTERSE 31 MART 2024 YEREL SEÇİMLERİNDE OY KULLANABİLECEKLER” 

Yapılan seçimle ilgili köy muhtarı Turan Cebeci, “Seçime katılanların yarısında bir fazlası olması gerekiyor. Oylama sonucu inşallah vatana millete hayırlı olur.  31.12.2023 tarihine kadar hudutlar meydana çıkar işlemler tamamlanır resmi yazışmalar biterse 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde oy kullanabilecekler.” açıklamalarında bulundu.

1 yorum yapılmış
  • Osman
    4 Aralık 2023 • 04:31
    Köy statunde kalmak doğru Bir olay değil en doğru bir karar olmuş
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.