VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

"RADYOLOJİ ÇALIŞANLARININ SORUNLARINA ÇÖZÜM ÜRETİLMELİ"

8 Kasım 2023

.......................................................................................

 

Bolu Kamu-Sen ve Türk Sağlık- Sen Şube Başkanı Furkan Özübek, 8 Kasım Dünya Radyoloji Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajında, radyolojinin sağlık sektöründeki önemine değinirken radyoloji çalışanlarının da sorunlarını vurguladı. Özübek, radyoloji çalışanlarının gününü kutladı. 
Özübek, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Bugün 8 Kasım Dünya radyoloji günü. Tüm radyoloji çalışanlarının bu özel günü kutlarız. Gönül isterdi ki bugünleri bayram tadında geçsin. Fakat ne yazık ki yaşadıkları problemler, beklentilerinin karşılanmaması nedeniyle maruz kaldıkları haksızlıklar ve mağduriyetler bugünlerini bayram havasında kutlayamamalarına neden olmaktadır.
Şuan izinlerinin yapılan düzenlemelerle çalışana bir faydası olmayacak hale getirilmesi, tutulan nöbetlerle ilgili geriye dönük para talep edilmesi gibi izah ve izandan yoksun iş ve işlemlere maruz kaldılar. Yapılan mevzuat düzenlemeleri sürekli çalışanların aleyhine oldu. Bu düzenlemelerde haklarda geriye gidişler yaşandı. Sosyal tarafların bu düzenlemeler hazırlanırken görüş ve önerilerine başvurulmadı. Çalışanları mağdur eden bir mevzuat ortaya çıktı. 
Bu özel durumların yanı sıra tüm sağlık çalışanlarının meseleleri olan düşük ücret, nöbet, giyim v.b yardımların trajikomik hali, şiddet, mobbing, aşırı iş yükü sorunlarda arkadaşlarımızı çalışma hayatında çözüm bekledikleri sorunlardır. 
Türk Sağlık-Sen olarak tüm platformlarda bu sorunlar çözülene kadar bütün gayretimizle mücadele veriyoruz. Bu mücadelemizin de kazanana kadar süreceğini herkese bir kez daha hatırlatmak istiyorum.
Radyoloji çalışanları için Öncelikle yeni ve çalışanların haklarındaki kısıtlamaları kaldıran, onların beklentilerini karşılayan bir mevzuat düzenlemesi isteğimizi tekrar ediyor, tüm radyoloji çalışanlarına sağlıklı ve huzurlu bir çalışma hayatı temenni ediyorum” dedi. 
Özübek, sözlerini radyoloji çalışanlarının bu özel günün kutlayarak sonlandırdı.
“Her şeye Rağmen 8 Kasım Dünya Radyoloji gününüz kutlu olsun”

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.