VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BAİBÜ'DEN İSRAİL ÜRÜNLERİNE BOYKOT

7 Kasım 2023

....................................................................................................

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesinde (BAİBÜ) İsrail mallarına ve İsrail’e destek veren markalara boykot uygulanacak. Markalara ait ürünlerin üniversite içerisinde satışının engellenmesi bekleniyor.

Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği (BKÜB), İsrail'e destek veren markaları boykot edeceklerini duyurdu.  Birliğin, İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği saldırılara yönelik yayımladığı basın bildirisine göre aralarında Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesinin de yer aldığı 17 üniversite, İsrail'e destek veren markaların ürünlerini boykot edecek.

Konuyla ilgili yapılan bildire, İsrail’e karşı tepkilerin söylemlerin ötesine geçmesi gerektiği belirterek, “Bu noktada İsrail destekçilerinin aksine söylem ve eylemleri uzaktan yapılan kınamaların ötesine geçmeyen 'Özgür Filistin' söylemlerinin de eyleme dönüşme vaktinin geldiği bir gerçektir. Desteklerin eyleme dönüşmesi gerçekliğinin bir örneği olarak İsrail ordusunu besleyen şirketlerin ürünlerini kullanmamak ve bu yönde bir boykot uygulamak hafife alınmayacak bir destek olacaktır. Bu doğrultuda Batı Karadeniz Üniversiteler Birliğinde yer alan 17 üniversite olarak Filistin'de işlenen insanlık suçlarına sessiz kalmamak ve zulme ortak olmamak için İsrail’e destek veren markaların ürünlerini boykot etme kararı aldığımızı kamuoyu ile paylaşıyoruz. Filistin’in özgür olduğu ve zalimlerin zulümlerinin karşılığını gördüğü yarınlara en kısa sürede kavuşmak ümidiyle” açıklaması yapıldı.

İsrail’e karşı başlatılan boykota katılan üniversiteler şöyle:

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, Bartın Üniversitesi, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi, Çankırı Karatekin Üniversitesi, Düzce Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Hitit Üniversitesi, Karabük Üniversitesi, Kastamonu Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Yalova Üniversitesi ve Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi

2 yorum yapılmış
  • Mustafa
    7 Kasım 2023 • 09:28
    Şimdi İsrail ayvayı yedi desene...
  • Adalet
    7 Kasım 2023 • 11:25
    İsrail ürünlerine ömür boyu almamak gerekir her İsrail menşe li ürünü almak demek İsrail e silah ve kurşun vermek demek
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.