VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

İSMAİL AKGÜL BAKAN'IN YANINDA... İŞTE BOLU'DAKİ YATIRIMLAR

3 Kasım 2023

.........................................................

Haber: Yasemin Güldemir

 Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bolu Milletvekili İsmail Akgül, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile Ankara’da bir araya geldi. Milletvekili Akgül, Bakan Yumaklı’ya talep ve isteklerini iletirken Bolu’da devam eden yatırımlar hakkında bilgi notu paylaştı. 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bolu Milletvekili İsmail Akgül, Bolu’da devam eden projelerin işleyişi ve son durumları hakkında bilgi alışverişinde bulunmak için Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’yı Ankara’da makamında ziyaret etti.  

MHP Bolu Milletvekili İsmail Akgül “Genel sorunlarımız ve devam eden projelerimiz hakkında görüşmelerimizi gerçekleştirdik.” diyerek Bolu’da devam eden yatırımlar hakkında bilgi notu paylaştı. 

TEKKE BARAJI  

Bolu Dörtdivan ilçesinde devam eden Tekke Barajı projesi ile 148 bin 350 arazi sulamaya açılacak ve Gerede ilçe merkezine, Gerede Deri İhtisas Sanayisine, Yeniçağa ve Dörtdivan ilçe merkezine içme, kullanma ve sanayi suyu temin edilecek. Tekke Barajı’nın içme suyu ve arıtma tesisi projesi devam etmekle beraber proje sonunda Tekke Barajı’ndan günlük 20 bin metreküp su arıtılacak.  

SEBEN TAŞLIYAYLA GÖLETİ  

Bolu’nun Seben ilçesinde 32 bin 800 alanı sulayacak suyun iletilmesini sağlayacak Seben Taşlıyayla Göleti Sulama Projesi’nin yüzde 20’lik kısmı tamamlandı. Göletin iletim tüneli açma ve destekleme imalatı tamamlanırken tünel içi betonarme kaplama imalatları devam ediyor.  

GÖYNÜK HASANLAR VE DEDELER GÖLETİ  

Bolu Göynük’te yapılacak olan Hasanlar ve Dedeler Göleti ile Hasanlar Göleti 7 bin 100, Dedeler Göleti 2 bin 460 alanın sulanmasını sağlayacak suyu depolayacak. Dedeler Göleti’nin boru imalatları tamamlanırken ödenek doğrultusunda çalışmalara devam edileceği açıklandı.   

ÇELE BARAJI  

Projesi tamamlanan Çele Barajı’nın gövde inşaatında kullanılacak olan malzeme ocaklarının ruhsatı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG) tarafından iptal edildi. Malzeme ocak sorunun çözülmesiyle yatırım programının teklif edilmesinin değerlendirileceği duyuruldu.  

MAKİNE PARKI VE PERSONEL DURUMU  

Devlet Su İşleri Beşinci Bölge Müdürlüğü Makine Parkı ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü makine parkında ihtiyaç olması durumunda gerekli desteğin sağlandığını duyurdu. DSİ Bolu Şube Müdürlüğü bünyesine 1 harita mühendisi, 1 ziraat mühendisi, 1 makine mühendisi ve 2 inşaat mühendisi ile 3 büro personeli memur talebi oluşturdu. Bunun üzerine ikisi sözleşmeli olmak üzere 4 inşaat mühendisi, 1 harita mühendisi, 1 makine mühendisi, 1 ziraat mühendisi memur alınırken 3 inşaat mühendisi, 1 aşçı yardımcısı ve 1 akaryakıt işçisi personel alımı yapıldı.  

İHALE TALEPLERİ  

2023 yılı yatırım programında yer alan ve ihale edilmesinden sonra ödenek dahilinde inşaat çalışmalarına başlanacak projeler Bolu Merkez Ağaççılar Köyü Gücük Deresi membasına sel kapanı yapılması, Merkez Pirahmetler Köyü Alpağut Deresi membasına sel kapanı yapılması, Gücük Deresi’nde taşkın koruma inşaatı, Gölköy Rekreasyon İhalesi olarak açıklanırken projenin detayları T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Bolu Heyeti konulu bilgi notunda belirtildi.  

2023 YILINDA YATIRIM PROGRAMINA ALINAN İŞLERİN DURUMU  

2003-2023 yılları arasında Bolu’da 1 adet içme suyu tesisi, 3 adet baraj, 1 adet gölet, 2 adet sulama tesisi, 43 adet taşkın koruma tesisi, 7 adet HES tesisi, 3 adet arıtma tesisi olmak üzere toplam 60 tesis 1,6 milyar TL yatırım yapılarak hizmete açıldı.  

BOLU GIDA KONTROL LABORATUVAR MÜDÜRLÜĞÜ  

Bolu Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü ile ilgili bina durumunun tahsis edilen bütçeye göre değerlendirileceği açıklandı. T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı “Hâlihazırda yürütülmesi planlanan İl Müdürlüğü projesi kapsamında alan olması durumunda tamamen bağımsız bir bina olarak Laboratuvar Müdürlüğünün tasarlanmasında sakınca bulunmamaktadır. Mevcut binaya bitişik bir blok eklenmesi deprem gibi afetlerde kimyasal riski yüksek olan Laboratuvar Binaları için uygun değerlendirilmemektedir.” açıklamalarında bulundu.

5 yorum yapılmış
  • ahinbey
    3 Kasım 2023 • 10:29
    chp nin ve akpnin vekilleri nerede
  • Kemal
    4 Kasım 2023 • 04:08
    Ak Parti bunları biliyor bakana çok öncedemn ilettiler madem bakana çıkıyorsun madem Ak Partinin vekili ile birlikte çıkılsaydı
  • Krolu
    4 Kasım 2023 • 05:00
    Sayın vekili, çalışmalarından dolayı tebrik ederiz. Bolu Merkez ilçedeki Karadere barajı ile Mengen ve köylerindeki dere islah çalışması ile orman yollarının onarımıyla da ilgilenmesini bekleriz. Hayırlı çalışmalar.
  • Utann
    4 Kasım 2023 • 14:54
    Tekke barajı projesi Arap saçına dönmüş yıllardır tamamlanamıyor birde utanmadan böyle söylemlerle rant elde ediliyor
  • eitimci
    6 Kasım 2023 • 08:42
    göstermelik ziyaretler bir faydası olmaz tanışma arşivde fotoğraf olsun maksat
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.