VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BAİBÜ ÖĞRENCİLERİ SESSİZ KALMADI "ÖLMEK DEĞİL YAŞAMAK İSTİYORUZ"

27 Ekim 2023

...................................................................

Haber: Serap VARLIK 

Aydın'daki KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda arıza yapan asansörden çıkmaya çalışan bir öğrenci sıkışarak hayatını kaybeden Zeren Ertaş için Bolu’da ki üniversite öğrencileri Gölköy kampüsünde eylem düzenlediler.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversite öğrencileri Gölköy kampüsü Aktivite merkezi önünde , "Ölmek değil barınmak istiyoruz" ve "Verdiğiniz yorgan kefenimiz oldu” sloganları ile protesto ettiler. 

 Aydın Efeler Işıklı KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’nda bakımı yapılmayan, gerekli onarımın yapılmadığı asansörün düşmesi sonucu Zeren Ertaş isimli üniversitelinin yaşamını yitirmesine tepkiler büyüyor. 
Üniversiteliler Gölköy kampüsü içerisinde bir basın açıklaması yaptıktan sonra yürüdüler.

Açıklamada şunlar söylendi:

 Haftalardır acı haberler alıyoruz. Dün gece Aydın’daki bir KYK yurdunda yaşayan bir öğrencinin bozuk bir asansör sebebiyle hayatını kaybettiğini öğrendik.
Bu aldığımız ilk ölüm haberi değildi. Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nden arkadaşımız Resul Alan geçim sıkıntısından kaynaklanan sorunları sebebiyle intihar etti. Aradan 5 gün geçtikten sonra yine Eskişehir’de kız kredi yurtlar kurumunda kalan bir arkadaşımız daha intihar etti. Bir gün önce ise Çanakkale Kerime Sultan Erkek KYK yurdunda bir arkadaşımızın daha cenazesi bulundu.
Dün ise Aydın Işıklı Kız KYK yurdunda 16 arkadaşımızın bulunduğu bir asansör ihmal sonucunda düştü. Bir arkadaşımız öldü. Orası da burası gibi bir yurttu. Ölen biz de olabilirdik, arkadaşlarımız da olabilirdi. Eğer bu bizim başımıza gelseydi gerçekte yaşananları öğrenmek, ihmali olan görevlilerin cezalandırılmasını istemek ve acımızı paylaşmak hakkımız olmaz mıydı?

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.