VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ÖZCAN'IN PARTİYE DÖNÜŞÜNÜN ÖNÜ AÇILDI

26 Ekim 2023

..........................

CHP’den ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın partisine geri dönmesinin önü açıldı. Partinin kuruluşunun 100. yılı nedeniyle disiplin cezası alanların bağışlanmasıyla ilgili önerisi oybirliğiyle kabul edildi. Özcan’ın parti meclisine af için başvuruda bulunması gerekiyor.

Toplantıda af için bir isim geçmediği belirtilirken “Zaten af için yetkili organ PM’ydi. Bu alınan sadece prensip kararı. Bağışlanmayla ilgili süreç aynen işleyecek” bilgisi paylaşıldı.

Seçim yenilgisi sonrası genelde gergin geçtiği bilinen PM toplantılarına rağmen, bu toplantının “sakin ve kısa geçtiği” kaydedildi. Buna göre kadına karşı işlenen suçlar veya yüz kızartıcı suçlar hariç partide disiplin cezası alanlar, başvurmaları halinde affedilebilecek.

Alınan kararın sadece bir prensip kararı olduğunu söyleyen PM üyeleri, “Zaten bu bağışlama yetkisi PM’nindi. Yine PM’de olacak. Alınan sadece bir prensip kararı. Buna uyulmak zorunda da değil. Tıpkı tüzük kurultayı için aldığımız karar gibi. PM, 25-26 Kasım’da tüzük kurultayının toplanması için prensip kararı aldı ama bu uygulanmayabilir. Kurultay sonrası ortaya çıkacak tabloya bağlı. Bu bağışlama kararı da benzer bir karar” bilgisini paylaştı.

Toplantıda Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ya da başka bir ismin af için gündeme gelmediğini de aktaran PM üyeleri, “Bu genel anlamda, isimler üzerinden olmayan bir öneriydi. Bu prensip kararıyla örneğin Tanju Bey gelip başvurursa bağışlanabilir. Ancak prensip kararına uyulma zorunluluğu yok” dedi.

8 yorum yapılmış
  • YalnzAdam
    26 Ekim 2023 • 08:51
    Bu kadar hakaretten kanal kanal gezip parti aleyhine konuştuktan sonra hangi yüzle dönecek Yıllardır CHP ye oy veren biri olarak aday olursa kazanmaması için elimden geleni yapacağım
  • Geredelimehmet
    26 Ekim 2023 • 09:20
    Özcan CHP den neden atıldı başarısızlıktan mı hayır eyer başarı baz alınsa CHP de belediye kalmaz hepsi rezil başarısız sırf Kasetciye seninle seçim kazanmamız mümkün deyil her girdiğin seçimi kaybettin git artık torunlarını sev Hadepine seçime girmesi feto ile yol yürümesi Tanrıkulu gibi PKK savunucularını vekil yapması bunlara karşı çıktı Ankara'ya yürüyüp Kasetciye koltuk fırlatması sonucu CHP den atıldı doğru deyilmi CHP liler Tanjuya sahip ç
  • Adalet
    26 Ekim 2023 • 10:47
    Hayırlısı olsun Tanju Özcan milletvekili iken Bolu ya ne yaptı ki Bolu belediye başkanlığını aldı T b m miyi nasıl karıştırdiysa Bolu Belediyesi'ni öyle karıştırdı halk bunu vicdan sahibi insan sandi
  • YalnzAdamYalnzDeil
    26 Ekim 2023 • 11:13
    YalnzAdamın yorumuna katılıyorum.Genel Merkez önünde o koltuk da fırlatılıp onca aleyhe salladıktan sonra bir de bu adamı aday yapıp oy isteyeceklerse chp ye dair kırıntı haldeki umutlarım tükeneceğinden partimin üyeliğinden istifa edip bir daha asla chpye oy vermeyeceğim
  • Galip
    26 Ekim 2023 • 16:20
    Özūr dilerse sonu olur
  • Sebenli
    27 Ekim 2023 • 12:26
    Tanju Özcan'ı başarılı buluyorum ve önümüzdeki yerel seçimlerde oyumu gönül rahatlığıyla ona vereceğim.
  • Atakanzetin
    28 Ekim 2023 • 22:16
    Bizler Bolu'da sessiz,ön planda olmayan, CHP'li seçmenleriz. Merak etme Tanju başkan yanındayız.Sen bilmesende duymasanda propagandalarımız her zaman olduğu gibi lehine devam ediyor ve devam edecek.
  • Vatandas
    29 Ekim 2023 • 04:06
    YalnzAdam denen zavallı.Başkan Tanju beyin aleyhinde yerel gazetelerde her gün yazı yazmak için paralı tutulmuş birisisin herhalde.Sen cürüm in kadar yer yakarsın.Ulan vatandaşın oyu cebinde mi? Başkan Tanju Özcan diye yazılır adam diye okunur.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.