VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

EMEKÇİ KADININ YÜREK BURKAN HİKAYESİ..GÖZ YAŞLARINA BOĞULDU

21 Ekim 2023

.......................................................................................

ÖZEL HABER: SERAP VARLIK/YASEMİN GÜLDEMİR

 Bolu’da belediyenin izin verdiği bir alanda küçük bir tezgah açan Ayşegül Sevinç, 5 yıldır el emeği ürünlerini satarak geçimini sağlıyor. Zorlu şartlar altında satış yaptığını ifade eden Ayşegül Sevinç, “Sabahtan akşama kadar tezgahımın başında bekliyorum, yağmur yağdığında tünelin iç kısmına geçiyorum battaniye sarıyorum bacaklarıma çok üşüyor çok hastayım ama geçimim için tezgahın başında bekliyorum” dedi.

Bolu’da işlek olarak kullanılan alanlarından biri olan Bolu Belediyesi’nin pazara giden tünelinin giriş noktasına küçük bir tezgah açan Ayşegül Sevinç, yaşam mücadelesini el emeği ürünlerini satarak sürdürüyor. Küçük bir alana sığdırdığı tezgahıyla evine ekmek götüren Sevinç, bazı günlerde kazanç elde edemeden evine döndüğünü belirtti. Sevinç, yaptığı el emeği ürünleri 70 ile 150 TL arasında satarak geçimini sağlıyor. 

Vatandaşların el emeği ürünlere pahalı diyerek almamasından yakınan Ayşegül Sevinç, “Müşteri 150 deyince pahalı deyip almıyorlar sonra elimizde kalıyor” diye konuştu.

HEM HAYATLA HEM DE HASTALIĞI İLE MÜCADELE EDİYOR…

Tezgahında binbir çeşit patik ve yazma modellerini ören Sevinç sabahtan akşama kadar umutla beklediği tezgahının başından ayrılmıyor. Tezgahının başında aynı zamanda hastalığı ile de mücadele eden Sevinç, “Bir poşet ilacım var evimi görseniz eczane gibi” diye konuştu. 

 GÖZ YAŞLARINA BOĞULDU…

Küçük tezgahında zor şartlar altında ekmek davasını sürdüren emekçi kadın, konuşmasında göz yaşlarına hakim olamadı. Göz yaşlarıyla konuşmasına devam eden Ayşegül Sevinç, “Ekmek davası için yapıyorum ekmek param çıksın yetiyor. Arada gözlerim almıyor hastayım. Sara hastalığım var, bayılıyorum ve bir sürü ilaçlar kullanıyorum. Buna rağmen burada bekliyorum, napayım hayatı görüyorsunuz pahalı” ifadesini kullandı.

1 yorum yapılmış
  • YlmazBektas
    21 Ekim 2023 • 14:08
    Çarşıya çıktığımda mutlaka alış veris yapacağım. Haydi hayırseverler mutlaka birşeyler alalım. Ablamiza yardım edelim.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.