VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

KAŞINMAYA BAŞLADIYSANIZ AMAN DİKKAT: UYUZ VAKALARI 3 KAT ARTTI

20 Ekim 2023

..........................................................................................

Özel Haber: Yasemin GÜLDEMİR 

Fotoğraf: Serap VARLIK 

Ülkemizde oldukça sık görülmeye başlanan uyuz hastalığı Bolu’da da etkisini gösterdi. Bolu’da 40 yıldır eczacılık yapan Arzu Beykoz uyuz hastalığının 3 kat arttığını belirterek ‘Kabinde denenen kıyafetlerden bile bulaşabilir’ dedi.

  Son yıllarda uyuz vakalarındaki artış Bolu’da da gözlemlendi. Çok kolay bulaşabilen ve bulaştığında kurtulması zaman alan uyuz hastalığı insanların yaşam kalitesini oldukça düşürüyor. Bolu’da 40 yıldır eczacılık yapan Arzu Beykoz uyuzun toplumuzda olan ancak yeniden görülmeye başlanan bir hastalık olduğunu belirtti. Uyuzun sebebine ilişkin “Özellikle son 4 yıldır göç alan toplumda bu tür hastalıklar mutlaka görülüyor çünkü aşısız insanlar memleketimize mülteci olarak geldi.” ifadelerini kullandı.

  Uyuzu derinin altında yaşayan hijyenden kaynaklı ve temasla geçen bir hastalık olarak tanımlayan Beykoz, tedavisinin çok uzun sürdüğünü ve zahmetli olduğunu belirtti. Eczacı Ayşe Beykoz daha önce köylerde nadir görülen ve hayvanlardan insana geçerken şu an insandan insana bulaştığını ifade etti.

 YAŞAM KALİTESİNİ OLDUKÇA DÜŞÜRÜYOR

 Deride döküntü, kızarıklık ve kaşıntıyla başlayan uyuz hastalığı kısa sürede tüm vücuda yayılabiliyor. Tamamen iyileşme süresi kişiden kişiye değişirken yakalananların yaşam kalitesini de oldukça düşürüyor. Eczacılar, uyuz hastalığına yakalanmamak için ortak eşya kullanımından kaçınmayı ve kişisel hijyene dikkat edilmesini öneriyor.

  • KAŞINMAYA BAŞLADIYSANIZ AMAN DİKKAT: UYUZ VAKALARI 3 KAT ARTTI
2 yorum yapılmış
  • ncesalk
    21 Ekim 2023 • 02:29
    Banyo yaparken suya elma sirkesi koymak mikropların yok olmasına vesile olur. Toplumda yaygınlaştırmak gerek. Tabiki önce temizlik ve hijyen çok önemli.
  • Mltecisorunu
    23 Ekim 2023 • 01:23
    Mültecilerin gelmesiyle ülkemizde görülen birçok hastalık arttı.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.