VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

STELLA’DAN İDDİALARA YANIT...“FİRMAMIZA KARALAMA KAMPANYASI YAPILMIŞTIR”

19 Ekim 2023

......................................................

Yıldız Boya Kimya Ltd. Şti. tarafından yapılan yazılı açıklamada, İstanbul menşeili bir boya imalatçısı tarafından dün Bolu kamuoyunda duyurulan haberlerin gerçeği yansıtmadığı iddia edildi. .

“Yaygın bir boya markasının sahtesini yapıyorlar” başlığı ile kamuoyuna duyurulan haberlerin, firma tarafından asılsız olduğu iddia edildi. “Stella” markasının Yeniçağa’da 30 yıla yakın süredir üretim yapan ve 2018 yılından bugüne Yıldız Boya Kimya Ltd. Şti.’nin tescilli markası olduğu ifade edildi. İç pazar başta olmak üzere dış pazarda da satılan Stella markasının 1200’den fazla bayiye ürün verdiği ve saygın bir marka kimliğine sahip olduğu belirtildi. Yıldız Boya Kimya Ltd. Şti. tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Yıldız Boya Ltd. Şti. Olarak 1996 yılında başladığımız boya üretimini Hasyıldız Boya, Yaman Boya gibi çeşitli patentlerimizle halen devam etmekteyiz. 2018 yılından itibaren üretimini ve satışını yaptığımız, 2020 yılında Türk Patent ve Marka Kurumu'ndan patentini aldığımız 'stella boya' (İtalyanca YILDIZ manasına gelen) pazarda yoğun ilgi gören kalite ve ismiyle piyasada ün yapan gözbebeği markamız.

Maalesef ki, son günlerde çıkan haberler sonucunda markamız zan altında kalmış ve açıklama yapma zorunluluğumuz doğmuştur.

30 yılı aşkın süredir boya sektöründe olan ve 5 yılı aşkın süredir 'Stella Boya' olarak ticari faaliyetini sürdüren şirketimiz 'haksız kazanç' söylemleriyle yapılan haberler nedeniyle yıpratılmaya çalışılmaktadır.

Ancak açıklamak gerekir ki; firmamız, diğer firmadan çok daha önce 'Stella Boya' olarak ticari faaliyetlerine başlamış ve yurt içi, yurt dışı binlerce müşterisine kaliteli ve uygun fiyatlı hizmet sunmuştur. Yürüttüğümüz ticari faaliyetler ve müşterilerimize sunduğumuz hizmetlerde önceliğimiz her zaman ticari ahlak ve etik kurallar olmuştur.

Her ne kadar biz Yıldız Boya Ltd. Şti. olarak bu yönde yaklaşsak da diğer firmalar tüm bu değerleri bir kenara bırakıp; yalan yanlış demeden devletin ilgili kurumlarına aldatıcı ve kafa karıştırıcı ifadeler kullanarak geçici kararlarla yıllardır emek vererek bugünlere getirdiğimiz firmamızı zedelemeye çalışmaktadır.

Firma olarak ulusal ve evrensel çapta yükselen bir değer olduğumuzdan; diğer firmalar tarafından yapılan ticari itibari zedelemeye yönelik hareketlerle oldukça sık karşılaşmaktayız. Ancak unutulmamalıdır ki tecrübemiz ve geniş ekibimizle beraber bu asılsız söylemlerle nasıl başa çıkacağımızı çok iyi bilmekteyiz.

Yine yakın zaman dilimi içerisinde aldatıcı ifadelerle tarafımız aleyhine haksız tedbir kararları aldırılmak için mahkemeye başvurulmuş, ancak Bakırköy 1. Fikri ve Sinai Haklar Hukuk Mahkemesinin kararı ile tüm bu talepler firmamızın haklı olduğu gerekçesiyle reddedilmiştir. Yaşanan bu son olaylarda bu hukuki sürecin içine dahil edilerek devam etmektedir.

Yıldız Boya olarak bu süreçte alnımız AK başımı DİK'tir. Bütün patentlerimiz ve belgelerimizi eksiksizdir.

Bizi destekleyen çok değerli bayilerimize teşekkürlerimizi sunar, bu süreçlerden alnımızın akıyla ve haklılığımızın ispatı ile çıkacağımızı bildirmek isteriz.

Bizler çok büyük bir aileyiz ve yeni bayilerimiz ile büyüyerek sayenizde yola devam edeceğiz.

Saygılarımızla sunarız.”

  • STELLA’DAN İDDİALARA YANIT...“FİRMAMIZA KARALAMA KAMPANYASI YAPILMIŞTIR”
9 yorum yapılmış
  • Sadun
    19 Ekim 2023 • 16:25
    Birde bianka boyanin tescil tarihlerine bakalim bence bu firma yalan dolanla iş yapiyor boyasi kapatmiyor bile..madem böyle bir iddia var her iki firmanin tescil tarihleri çikarilsin ama bir dünya devi bianka yanilmaz zannediyorum….
  • Efe
    20 Ekim 2023 • 03:43
    Bianca Stella nın tescili 12.06.2020 yani yaklaşık iki ay önce. Ayrıca diğer gazete haberlerinde yeni nesil dönüşüm boyası, her yeri her şeyi değiştir, her yeri her şeyi koru sloganları da Bianca da tescilli ve bunları kullanmışsınız. Buradaki fotoğrafta bunları kaldırmışsınız neden acaba?
  • Erhan
    20 Ekim 2023 • 16:20
    Piyasada yaklaşık 3 yıldan beridir bulunan bianca stella kalitesi ile herkesin beğenisini kazanmıştır. Yeniçağada üretim yapan firma ise isim hakkına sahip olmanın avantajı ile ambalajının ve tasarımını taklit ederek etik olmayan üretim sürecine başlamış ve kalite olarak gerçek stellanın yanına yaklaşamayacak kalitesizlikle piyasaya sürmüştür. Önümüzdeki süreçte piyasadan toplanmasa bile ürünler bu kalitesizlikle ürerim yapan yeniçağadaki firmaya halk ge
  • Ali
    21 Ekim 2023 • 07:27
    Bianca Stella yı yıllardır satıyoruz. Siz fırsatçılık yaparak yıllar sonra taklit ederek çıkardınız. Zaten kalitenizde çok kötü insanlar ürünü karıştırdıkları için hep şikayet geliyor. Devletin hakimi sizin ürünlerimize el koyma kararını verdi hak yerini buldu.
  • Almira
    21 Ekim 2023 • 07:36
    Bianca Stella ilk ürünü Mart 2021 de çıkarmış, siz aynı ürünü Aralık 2022 de çıkarmışsınız. Tam 21 ay sonra ve aynı ürünün ambalajını taklit ederek, sloganlarını kullanarak. Hala neyi inkar ediyorsunuz.
  • MEHMET
    21 Ekim 2023 • 07:40
    Bianca Stella yı taklitten dolayı mahkeme kararıyla mallarınıza el koyuldu. Bunun neresi yalan
  • Veli
    24 Ekim 2023 • 10:33
    Bizzati kullandım çok memnun kaldım bu tarz karalama haberlerine inanmayınız
  • Ali
    24 Ekim 2023 • 10:35
    Üreten firma tescilli üretim yapmaktadır. Stella diye raklam yapıp sonradan bianca stellaya çevirerek markaya yapılan izinsiz kullanımı arka plana atamazsınız
  • Ozan
    13 Nisan 2024 • 17:05
    Bianca Boya, Stella ürünü ile ülkemiz boya piyasasında geri dönüşüm boyası olarak yepyeni bir kulvar açmış ve açık ara liderliği göğüslemiştir. Bu örnekte olduğu gibi bunu fırsat bilen birçok firma gerek aynı isim ve sloganları kullanarak ve/veya gerekse benzer isimler ile çağrışım yaptırmaya çalışarak haksız kazanç elde etmeye çalışmaktadırlar.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.