VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

3 GÜN MİLLİ YAS İLAN EDİLDİ

18 Ekim 2023

...............................................................................................

Türkiye, İsrail’in Gazze’deki hastaneye yönelik saldırısında yaşamını yitirenler için 3 günlük ulusal yas ilan edecek. Ulusal yasın bugün yayımlanacak Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile başlayacağını açıklayan AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, “Bu konuyu hangi seviyede algıladığımızın görülmesi açısından önemlidir.” dedi.

Türkiye, İsrail’in Gazze’deki hastaneye yönelik saldırısı sonrası 3 günlük ulusal yas ilan edecek açıklama, AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin’den geldi. Zengin, Türkiye’nin bugün, gün içinde Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile 3 gün ulusal yas ilan edeceğini söyledi. Zengin, “Bu konuyu hangi seviyede algıladığımızın görülmesi açısından önemlidir. Üç günlük milli yasın bu konunun idraki açısından Türkiye’nin bir örneklik teşkil edeceğini inanıyorum.” dedi.

MİLLİ YAS (ULUSAL YAS) NEDİR?

Ulusal yas veya millî yas, bir ülkenin halkının büyük bölümü tarafından yerine getirilen yas tutma ve anma eylemlerinin gerçekleştirildiği günlerdir.

Bu günler; o ülkeden veya başka bir yerden önemli bir kişinin veya kişilerin ölümü, cenazesi veya bunların yıl dönümü nedeniyle hükûmetler tarafından ilan edilir.

Ayrıca, bir ülkede gerçekleşen doğal afet, facia, kaza, savaş veya terör saldırısı sonrasında da ulusal yas ilan edilebilir. Bayrakların yarıya indirilmesi ve saygı duruşu yaygın olarak gerçekleştirilen bir ritüeldir.

 

2 yorum yapılmış
  • Rafetkuzen
    19 Ekim 2023 • 15:02
    o kadar şey yaşadı bu ülke de yas olmadı .bu da i can ama yas da nedir.
  • alikoc
    21 Ekim 2023 • 13:29
    habire düğün var.yas mi vardı.anlasilmadi
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.