VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU BELEDİYESİ SOKAK HAYVANLARINA MAMA ÜRETİMİNE BAŞLADI

27 Eylül 2023

..........................

Haber: Bülent VELİOĞLU

Bolu Belediyesi tarafından yapılan hayvan barınağı ve mama üretim merkezi hizmete girdi. Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Mama üreten nadir belediyelerdeniz. Şu anda burada 400 civarında hayvanımız var. Sağlıklı olanlar, kısırlaştırılması gerekenler, burada da kısırlaştırma yapıyoruz. Hayvanlarımız çok mutlu” dedi.

Bolu Belediyesi tarafından Yukarı Soku Mahallesi’nde açılan yeni hayvan barınağı ve mama üretim tesisi faaliyete geçerken, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan tesisleri ziyaret ederek basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

“GÖNÜLLÜLER İLE İŞBİRLİĞİ HALİNDEYİZ”

Tanju Özcan, gönüllülerle iş birliği içerisinde olduklarını ifade ederek, “Hayvanlarımız burada çok mutlu. Her türlü ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Diğer tarafta da kısırlaştırma yapıyoruz. Mümkün olduğu kadar beslenme noktalarını gönüllülerle iş birliği çerçevesinde şehir dışındaki bölgelerde yapmaya çalışıyoruz. Gezin bakın bir tane mutsuz hayvan bulamayacaksınız” şeklinde konuştu.

“MAMA ÜRETEN ENDER BELEDİYELERDENİZ”

“Mama üreten Türkiye’deki ender belediyelerden biriyiz. Bu mamanın ham maddesi atık yemeklerden oluşuyor. O yüzden askeriyemiz olsun, diğer organize sanayideki fabrikalarımız olsun, atık yemekleri bize teslim ederlerse biz gidip kendilerinden alabiliriz. Bolu’daki hayvanların karnı doyduğundan aç olmayan hayvanda vatandaşlara saldırmaz. Kedilerin, köpeklerin bu dünyada insanlar gibi yeri var. Onları doyurduğumuz sürece, mümkün olduğu kadar kısırlaştırarak sayıyı, başıboş hayvan sayısını kontrol altında tuttuğumuz sürece sorun olmuyor.” 

“EN İDDİALI BELEDİYELERDEN BİRİYİZ”

“Sokak hayvanları konusunda Türkiye’nin en iyi belediyelerinden biriyiz. Ama bu lafımı duyup da komşu belediyeler getirip toplu olarak hayvanları kentimize bırakmasınlar. Tırlarla, kamyonlarla getirip bırakanları tespit edersek 5 Milyon TL’ye kadar para cezası yazacağımızı meclisimizden çıkartmıştık.”

4 yorum yapılmış
  • Nuran
    27 Eylül 2023 • 17:47
    Sokak kedisi vardı apartmanda belediyenimn veterinerine götürdüm kısırlaştırdılar eve gelince kan kustu hayvan 2 gün can çekişerek öldü hayvan.
  • S3fa
    27 Eylül 2023 • 18:26
    Siz kimsiniz kafanıza göre mama üretiyorsunuz bunun ciddi bir denetime ihtiyacı var
  • Mustafa
    29 Eylül 2023 • 03:02
    Alpağut Mah. 216 Sokakta Belediye altyapı çalışması yaptı. Sokağın Kilit Taşları söküldü. Çalışma tamamlandı. Kum döküldü ancak kilit taşlar yerine konulmadı. Ortalık toz - duman perişan olduk. Buradan Acilen!!! Kilit Taşlarının döşenmesi talebini ÖZGÜR BOLU vesilesi ile belediyemize iletiyorum. Belediyeye Başvuru Numaram: 409001 Sorun şu: Bir günde parke taşlarını söktünüz, bir günde de alt yapıyı yapıp kumu döktünüz, güzel. Peki kilit taşın
  • zgrboluTenkit
    29 Eylül 2023 • 11:24
    Özgür bolu gazetesini ve haberin editoru Bülent velioğlunu @KopekSorunu gönüllüleri olarak tarafsız kalmadığı ve Gerçeklerden kopuk olduğu için kınıyoruz. Beledilerin görevi halktan topladığı faiş vergilerle köpek yetiştirmek,çoğalmasına vesile olmak ve sokaklarda insanların parçalanmasına ve başta çocukların güvenli sokaklarda yaşamasına engel olmak değildir. Haberin tenkit edilmesini davet ediyoruz.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.