VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

"GÜVENLİ SOKAKLAR İÇİN NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ"

21 Ağustos 2023

.........................

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sokaklarda zaman zaman başıboş köpek sorunuyla ilgili olarak, “Bu konunun takipçisiyim. Çocuklarımız, insanlarımız için güvenli şehirler, sokaklar için ne gerekiyorsa yaptık, yapacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan ziyareti dönüşü basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu.

“BARINAKLARA TOPLAMAYLA BU İŞ BİTMEZ”

Başıboş köpek sorunuyla ilgili çalışmalar yapan Konya Büyükşehir Belediyesi ve Beykoz Belediyesi'ni örnek gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Başıboş, sahipsiz köpeklerle mücadele konusunda yasal düzenleme mevcut. Gerek ilgili bakanlık gerekse belediyeler sahipsiz, başıboş köpekleri barınaklara topluyor, ama toplamak işi bitirmiyor. Bunları barınaklar çerçevesi içerisinde bir yerlerde toparlamak lazım. Örneğin Konya Büyükşehir Belediyesinin, İstanbul'da Beykoz Belediyesinin barınakları var. Belediyelerimizde bu konuya hassasiyet gösteriyoruz ve yasal düzenlemeyle de bu işi kontrol altına almanın gayreti içerisindeyiz. Ben mesela Beykoz Belediye'mizin çalışmasını takdir ettim" dedi.

“BU KONUNUN TAKİPÇİSİYİM”

"Başıboş köpeklerle ilgili hangi kurumun yetkili ve görevli olduğu kanunlarımızda belli. Belediyeler, sokaklarda yaşayan hayvanları barınaklara almalı. Bu konunun takipçisiyim. Çocuklarımız, insanlarımız için güvenli şehirler, sokaklar için ne gerekiyorsa yaptık, yapacağız."

“VATANDAŞ KENDİ HAYVANINA SAHİP ÇIKMALI”

Erdoğan son olarak ise, "Fakat ne yaparsanız yapın bu iş bir defa vatandaşın kendi köpeğine sahip olmasını gerektiriyor. Eğer sahip olmazsa, o bir gün gelir kendi evindeki çocuğuna da aynı darbeyi vurur." dedi.

 

1 yorum yapılmış
  • Bolulu
    21 Ağustos 2023 • 14:33
    Emekli seyyanen 8000 TL zam bekliyo vatandaş marketin önünden geçemiyor gündem sokak hayvanı sanki sokak hayvanına bisey diyen var ümitler tükendi her şey boşmuş siz kendi maaşınız zam yapın sadece
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.