VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

İŞ İNSANINDAN O GÖRÜNTÜYE TEPKİ...

1 Ağustos 2023

............................

Bolu’nun tanınmış iş insanlarından Halit Ergül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Oyak'a bağlı Bolu Çimento Fabrikası’nın ocaklarının birisinin fotoğrafını paylaşarak, “Çimento fabrikası 1968 kurulan şirketle 1974 yılında üretime başladı. 49 yıldır Bolumuzun dağlarını kemirmektedir. Daha da devam edecek. 70'li yılların başında çevre bilinci olmadığı için hepimiz bunu sevinçle karşıladık. Ama günümüzde Batı ülkeleri çimento fabrikalarını kapatmakta, ihtiyacını 3. dünya ülkelerinden karşılamaktadır” dedi.

Bolu’nun sevilen iş insanı Batı Karadeniz Otelciler Derneği Başkanı, Gazelle ve Grand Kartal Otellerinin sahibi, ilimizin yetişdirdiği başarılı turizmci Halit Ergül sosyal medyadan paylaştığı fotoğrafla çevre katliamına karşı toplumu uyardı.

Halit Ergül, "Çimento fabrikası 1968 kurulan şirketle 1974 yılında üretime başladı. 49 yıldır Bolumuzun dağlarını kemirmektedir. Daha da devam edecek. 70'li yılların başında çevre bilinci olmadığı için hepimiz bunu sevinçle karşıladık. Ama günümüzde Batı ülkeleri çimento fabrikalarını kapatmakta, ihtiyacını 3. dünya ülkelerinden karşılamaktadır.

5 YIL İÇİNDE KAPATILMALI

“Eğer bizde gerçek çevreci isek çimento fabrikası belli bir takvim çerçevesinde kapatılmalı. Oradan iş yapan firmalarda bu arada ona göre planlamalarını yapmalıdır. Yanlış anlaşılmasın fabrika ya karşı falan değilim, elbette ekonomiye ciddi katkısı vardır ama uzun vadede zararı telafi edilemez bir şekilde faydadan çok zarar verecektir. En fazla 5 yıl içinde kapatılıp dağlarımız tekrar yeşermelidir.

Burada niyetim 1974'den beri iş başında olan iktidarları ve kimseyi suçlamak değil zaten illegal olan bir şey yok herşey yasal, o günün şartları belki onu gerektiriyordu.

ÖNCE KENDİ ŞEHRİMİZE BAKALIM

Artık gerçekten çevreci isek moda diye AKBELEN desteği yapmıyorsak, önce kendi şehrimize bakalım, dağlarımıza gelecek nesiller için sahip çıkalım." 

  • İŞ İNSANINDAN O GÖRÜNTÜYE TEPKİ...
6 yorum yapılmış
  • GARBAN
    1 Ağustos 2023 • 17:03
    ÇİMENTO FABRİKASININ MALZEME ALDIĞI BÖLGELERİN MALZEME ALIMI BİTTİKTEN SONRA TEKRAR ESKİSİNDEN DAHA'DA İYİ BİR ŞEKİLDE AĞAÇLANDIRILABİLİR YEŞİLLENDİRİLEBİLİR ÇİMENTO FABRİKASI OTURDUĞU YERDEN PARA KAZANMIYOR ALIN TERİ İLE PARASINI KAZANAN BİR TESİS ÇİMENTO FABRİKALARINI KAPATIP ÇİMENTO İHTİYACINI 3. DÜNYA ÜLKELERİNDEN TEMİN EDEN ÜLKELER 3. DÜNYA ÜLKELERİNİN İNSANLARINA KARŞI AYIP ETMİYORLAMI ACABA...YAZDIKLARIM BENİM ŞAHSİ KANAATİMDİR
  • tuccar
    1 Ağustos 2023 • 17:21
    kesin çimento ihracat işine başlanılacak
  • Bolulu1453
    1 Ağustos 2023 • 17:51
    Yıldız Holding ve NovaWood a biraz laf edin Yedizniz bitiremidiz güzelim ormanları Allah müstehakınızı versin ! Gün gelecek o ağaçları katledenler kadar göz yumanlar da İlahi adaletten payını alacak!
  • Misaflr
    2 Ağustos 2023 • 16:03
    Nasıl bir bakış açısı ne günlere kaldık ey Gazi Hünkar
  • Bolulu
    2 Ağustos 2023 • 04:57
    Bu yazıyı özellikle bütün vekillerin ve Bolu Tic.San.Odası yetkililerinin okumasını tavsiye ederiz.
  • Bolulu
    2 Ağustos 2023 • 05:57
    Halit bey,Maslow'un 1. ihtiyaç seviyesinin üzerine çıkamayanlarla mı ormanlara sahip çıkalım? Narven çevresindeki köylerde yaşayanlar sizce şikayetçi midir? Büyük olasılıkla 2B arazisi olan bölgelerin yeniden yeşillendirileceğine inanmak saflık olur. En iyi ihtimalle, ikinci üçüncü narven benzeri yerlere dönüşeceğini düşünmek daha mantıklı. Ayrıca oradan malzeme alan sadece çimento fabrikası değil. Bolu Belediyesi de yol yapımı için malzeme alıyor.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.