VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU'DAKİ KAZI ARTIK DAHA DA GİZEMLİ! YAYIN YASAĞI GELDİ

30 Temmuz 2023

.........................................................................

Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Bolu Mudurnu'da 3 aydır yürütülen gizemli kazı çalışmaları hakkındaki haberlere yayın yasağı getirildi. Bu gelişme kazıya olan merakı daha da artırdı.

Bolu’nun Mudurnu Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla başlatılan ve 3 aydır devam eden kazı gizemini korurken flaş bir gelişme daha yaşandı. Bölge halkının evin altında altın arandığı iddialarıyla sosyal medyada gündeme taşınan gizli kazı hakkındaki haberlere Başsavcılık yayın yasağı getirdi.

"SİLAHLI TERÖR ÖRGÜTÜ" VURGUSU

Yasak kararında "terör örgütü" vurgusu dikkat çekerken, açıklama metninde şu ifadelere yer verildi: "Silahli terör örgütüne üye olma suçu kapsamında suç fail yada faillerinin yakalanması, suça ilişkin delillerin elde edilmesi bakımından yürütülen sıruşturma dosyasında kısıtlılık/gizlilik kararı bulunduğu, yürütülen soruşturma kapsamında yazılı ve görsel basın ile internet medyasında dosya kapsaminda delillerin elde edilmesi için yürütülen iş ve işlemler hakkında birtakım bilgilerin yayınlandığının müşahede edildiği, söz konusu durumun soruşturmanın sağlıklı yürütülmesine engel olduğu, talebin milli güvenlik, kamu düzeni ve güvenliği ile alakalı olduğu göz önüne alındığında 5187 sayılı yasanın 3/2 maddesindeki koşulların oluştuğu anlaşıldığından soruşturma tamamlanıncaya kadar  soruşturma dosyası kapsamında yazılı, görsel ve sosyal medya ile internet ortamında faaliyet gösteren medyada her türlü haber, röportaj, eleştiri, canlı yayın, video çekimi vb yayımların YAPILMASININ, YAYINLANMASININ, AÇIKLANMASININ VE SUNULMASININ YASAKLANMASINA, karar verildi"

MADENCİLERİN TELEFONLARI TOPLANDI

Bolu Mudurnu'da Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gizli yürütülen soruştuma çerçevesinde nisan ayında bir kazı çalışması başlatıldı. Yürütülen çalışmalar için mayıs ayında bölgeye Türkiye Taşkömürü Kurumu Zonguldak Üzülmez Müessese Müdürlüğü’nden 15 maden işçisi getirildi. Alınan bilgilere göre bölgeye getirilen maden işçilerinin çalışma sırasında görüntü almamaları için telefonlarının toplandığı iddia edildi.

Diğer yandan kazı çalışmasının yürütüldüğü bölgede önceki yıllarda onlarca kişinin define kazısı yaparken yakalandığı ve jandarma tarafından haklarında adli işlem yapıldığı öğrenildi.

1 yorum yapılmış
  • Taskestili
    31 Temmuz 2023 • 09:13
    Terör u bahane edip hazineyi alıp gidecekler zenginler.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.