VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ATAKENT KONUTLARININ YAPILACAĞI ARSA SATILIYOR

5 Temmuz 2023

..........................

Resmi Gazete de yayımlanan ilanla Bolu Belediyesine ait üzerine Atakent Konutları (404 Sosyal Konut) projesinin yapılması planlanan arsanın satılacağı duyurulmasının ardından AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner, “Dar gelirli vatandaşlara konut yapacağız diye 313 milyon kredi kullanmışlardı. Tüy bitmemiş yetimin hakkını yedirmeyeceğiz diye kutsal kitabını öpüp başına koymuştu. Bugün görüyoruz ki yetimin hakkı çarçur ediliyor ve nereye gittiğini bilmiyoruz" dedi. 

Bolu Belediyesi’ne ait ve 130 milyon lira muhammen bedelle satılacak Paşaköy Mahallesi’ndeki arsaya ilişkin ve projeye ilişkin AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner Köroğlu Gazetesi'nden Oğuzhan Eke'ye konuştu.

“DESTEKLEMİŞTİK”

Projenin ilk duyurulduğu zaman teşekkür ettiklerini hatırlatan Güner, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın ulusal gündeme saklandığını belirterek, “Biz hepimiz bununla ilgili insani bir değerlendirme yaparak teşekkür edip, Allah razı olsun dileklerimizde bulunmuştuk. Ama bugün bunun böyle olmadığını, bir manipülasyon olduğunu görüyoruz.

Bugün ulusal basına yansıyan Sayın Belediye Başkanının, kendi iç meseleleriyle ilgili, ‘Değişim’ yürüyüşü adı altında bir şey yaparken, ‘Dar gelirli vatandaşlar adına yapacağım’ ihtiyaç sahibi ailelerin barınma ihtiyaçlarını ekonomik maliyetlerle gidermeleri adına yapacakları Bolu Belediyesi Sosyal Konut Projesiyle ilgili maalesef ne görüyoruz.

Arsanın 130 milyon gibi bir rakam üzerinden satılacağını, ihaleye çıktığını görüyoruz" diye konuştu. 

“BİR GELİR OLARAK GÖRÜP HEMEN SATIYORSUNUZ DEMİŞTİK”

Güner, arsanın belediye şirketine devrine dikkat çekerek, “Şimdi 2021 yılında bu arsayı aldıklarında, biz demiştik ki gerçekten dar gelirli vatandaşlar, ekonomik maliyetlerle konut sahibi olsun. Çünkü önce başımızı sokacak bir evimiz olsun isteriz. Bizim Türk milleti olarak değerlendirmemizdir. Bu arsayı aldıklarında biz teşekkür etmiştik. Sosyal konut projesi yaptıklarında teşekkür etmiştik. Ama Sayın Belediye Başkanı, aradan 1-2 ay geçtikten sonra ‘Biz Bolu Bel. A.Ş.’ üzerinden bunun değerlendirmesini yapacağız. Biz de demiştik ki Bolu Bel. A.Ş.’ye sen hangi yetkiyle veriyorsun bunu? Şunu da söylemiştik, şirket üzerinden yarın, öbür gün yapmazsınız, satarsınız. Şirkete devrettiğinizde, sermaye bedeli olarak devretmişlerdi diye hatırlıyorum arsayı… Şirkete devrettiğinizde yarın bunu bir gelir olarak görüp hemen satıyorsunuz demiştik. Bu güvenmemizin bugün karşılığını görüyoruz” ifadelerini kullandı.

 “ARSANIN SATIŞ RAKAMI NEREDE DEĞERLENDİRİLECEK?”

Güner, proje için kredi çekildiğini de hatırlatarak, “Tüy bitmemiş yetimin hakkını yedirmeyeceğiz diye kutsal kitabını öpüp başına koymuştu. Bugün görüyoruz ki yetimin hakkı çarçur ediliyor ve nereye gittiğini bilmiyoruz. Bir de bununla alakalı 313 milyon lira kredi çekmişlerdi. Ben onu da hatırlıyorum. Dar gelirli vatandaşlara konut yapacağız diye 313 milyon kredi kullanmışlardı. Bu para nerede, bu arsanın satış rakamı nerede değerlendirilecek ya da neden satılıyor. Bunların hiçbirinin cevabı yok, muhatabı da Sayın Belediye Başkanıdır” şeklinde konuştu.

8 yorum yapılmış
  • brahim
    5 Temmuz 2023 • 13:17
    Siz bırakında bu boş işleri emekliye vermediğiniz zamların hesabını verin
  • Bolulu
    5 Temmuz 2023 • 14:25
    Belediye binasını satsa daha iyi para eder
  • brahim
    5 Temmuz 2023 • 15:39
    Sensin boş adam, tüm Bolu'ların ve özellikle yarınlarımız olan gençlerin evlatlarımızın geleceğini satışa çıkarıyor sen boş işler diyorsun. Emeklinin maaşı 7.500 TL'ye yükseltildi ama kök maaşı 4.000 TL gibi bir rakam idi, %19 küsur enflasyonu kök maaşına eklersen yine 7.500 TL'nin altında kalıyor ama devlet yine 7.500 TL maaşı vermeye devam ediyor, bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp.
  • Ali
    5 Temmuz 2023 • 15:42
    Bu gayrimenkuller niye belediye şirketi üzerine devrediliyor? Şirketler kâr amaçlı kurulduğu için yarın bu gayrimenkulleri istediği anda istediği yöntemle satıp. Gerisini yazmaya gerek yok.
  • Ahmet
    5 Temmuz 2023 • 15:47
    Alaaddin başkan bizleri affet, biz Bolular senin kıymetini bilememişiz.
  • Mudurnu
    5 Temmuz 2023 • 16:41
    En azından personelin hakkını veriyor
  • Bolulu
    6 Temmuz 2023 • 05:15
    Alacak kişi belli zaten …
  • Bolulu
    6 Temmuz 2023 • 07:58
    Mudurnulu verdiği için maaş alamıyorlar eyt liler daha tazminatlarını alamadılar
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.