VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

CHP ENGELLEMESİYDİ YAYLALARIMIZIN ELEKTRİK SORUNU ÇÖZÜLMÜŞTÜ

30 Haziran 2023

..............................................................

AK Parti Bolu Milletvekili Yüksel Coşkunyürek ile Bolu’nun çözüme kavuşturulmayı bekleyen sorunlarını ve AK Parti’nin tarihi seçimlerde aldığı oy oranı ile birlikte teke düşen AK Parti vekilliğinin onun üzerine yüklediği sorumluluğu konuştuk. 

ÖZEL RÖPORTAJ: ZEKERİYA ERCİVAN

Siyaset uzun mesafeli bir koşu. Bu koşuda maraton koşabilen siyasetçilerden biri Yüksel Coşkunyürek. AK Parti kurulduğu günden bu yana partinin kendisine verdiği görevleri hakkıyla yerine getiren ve kesintisiz görev süresi ile şuan ki siyasilerin içerisinde ki en tecrübeli isimlerin başında geliyor. 22-23. dönem AK Parti Bolu Milletvekilliği yapan Coşkunyürek, AK Parti Bolu İl Başkanlığı görevinin ardından,27 Mayıs 2016 tarihinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevine atandı ve 2018 24 Haziran seçimlerine kadar bu görevini sürdürdü. Cumhurbaşkanlığı sistemi ile 12 Eylül 2018 tarihinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in Başdanışmanı oldu. Bu görevi yaklaşık 5 yıl sürdüren Coşkunyürek, Bolu’nun enerji sorunlarının çözümü için önemli adımlar atarak pek çoğunu çözüme kavuşturdu. Coşkunyürek’le geçmişten günümüze aldığı görev ve sorumlulukları ve tarihi seçimlerle teke düşen AK Parti milletvekilliğinin kendisine yüklediği görevi konuştuk.

AK Parti’nin kuruluşundan bu yana farklı görev ve yetkilerde kesintisiz bir çalışma süreniz var. İki dönem milletvekilliğinizin ardından çeşitli görevlerde bulundunuz. Milletvekili olarak bu dönem 3. döneminiz olacak. Bu sürenin içinde belki de en önemli görevlerinizden biri de Enerji Bakanlığı’nda olan bakan başdanışmanı göreviniz. Orada edindiğiniz önemli tecrübeler var. Şimdi bugün vekil olarak görev yapıyorsunuz. Enerji konusunda Bolu’da yapılması gereken öncelikli yatırımlar ve çözülmesi gereken sorunlar neler?

2002 yılında ilk vekil olduğum günden bu yana Bolu’nun sorunlarıyla çok yakından ilgili oldum. Bu sürenin devamında Enerji Bakanımızın Başdanışmanı olarak 5 yıla yakın görev yaptığım süre içerisinde Bolu’nun sorunlarını yakından takip ettim. Şuan aldığım milletvekilliği dönemimde de takip etmeye devam edeceğim. Bir önceki vekillik dönemimde eneriyle ilgili büyük şikâyetleri özellikle kırsal kesimden gelen ihtiyaçların giderilmesi için büyük gayret gösterdim. Başta Göynük, Mudurnu olmak üzere ilçelerimizden gelen talepleri özellikle şebeke yenileme çalışmaları ile ilgili yakından alakalı oldum. Öncelikli olarak acil olan yerleşim yerlerinden başlayarak sorunların daha az olduğu yerlere doğru bir takvim takip ederek sorunların çözümü için gerekli çabaları ve gayreti gösterdim. Bugünde yine işin acil olan tarafından başlayarak şikâyetleri gidermek için şebeke yenileme çalışmalarını devam ettireceğiz. Bunun içinde gerekli olan mali kaynağın Bolu SEDAŞ İl Müdürlüğü’ne aktarılması içinde üzerimize düşen görevi yerine getireceğim. Ağırlıklı olarak bahsettiğimiz şebeke yenileme ile ilgili özellikle küçük yerleşim birimleri köylerimizle ilgili bu şikâyetler vardı. Bu şikâyetleri azaltmaya devam ediyoruz, yine ilçelerimize ara hatlardan yapılan beslemelerle ilgili de bugüne kadar yaptığımız çalışmaları devam ettireceğiz. Bu durum ilçelerimize kesintisiz enerji kaynağının verilmesini ve bir arıza olduğunda arıza giderilinceye kadar farklı hatlardan şebekeyi besleyerek vatandaşımızın mağduriyetlerini gidermeyi öngörüyor. Böylelikle vatandaşımıza kesintisiz bir enerji akışını sağlamış olacağız. Enerji kesintisinden doğabilecek mağduriyetleri de bu yolla gidermiş olacağız.

Yaylalarda süren bir enerji problemi var. Bu sorunun çözümü için nasıl bir yol izlenecek?

Özellikle Bolu merkez başta olmak üzere yayla yerleşim yerleri ile ilgili muhtarlarımızdan vatandaşlarımızdan yoğun bir talep almaktayız. Bu konu uzun yıllardır Bolu’nun gündeminde, partimizin de gündeminde. Geçmiş dönemde görev yapan milletvekili arkadaşlarımızla birlikte bu sorunu kökten çözmek için atılan çok önemli bir adım oldu. Bu konunun çözümü için meclisten çıkartılmış olan bir yasa tasarısı vardı. Bu yasa tasarısı maalesef daha sonra o dönemde milletvekilliği yapan Tanju Özcan’ında içinde olduğu Cumhuriyet Halk Partili milletvekillerinin, çıkan yasa tasarısına itirazları neticesinde sonuçlanamadı. Tasarı CHP’li vekiller tarafından Anayasa Mahkemesi’ne götürmesiyle yarım kaldı. Bu düzenleme ile yaylalarda, otlakiyilerde, yasal olarak orman sınırları içerisinde olduğu için, burada taraflar oldukça fazla. Burada hem bakanlığı hem enerji dağıtım şirketlerini bir araya getirerek, bir çalışma yapabilmek için bir yasal düzenleme ihtiyacı var. Şöyle örnek verelim enerji ile ilgili sorunun giderilmesinde örneğin meraya denk gelen alanda tarım bu konuda engel çıkartıyordu, bazen orman genel müdürlüğü ve teşkilatı orman sınırlarımızı karşımıza çıkartıyordu ve dağıtım şirketi de buralara enerji vermenin zorluğundan dolayı çalışmalarını yapamıyorlardı. Bu yasal düzenleme tamda bu sebeple gerekliydi ama CHP’nin itirazı ile bu süreç tamamlanamadı maalesef. Onun için özellikle yaylalarda bu elektrik taleplerinin karşılanması için bir yasal düzenlemeye ihtiyacımız var. İnşallah bu konuda mecliste çalışacağım gayret edeceğim. Bu sorunun çözülmesi için elimden geleni yapacağız. Mevcut elektriği olan yaylalarımızın bazılarında özellikle Bolu merkezde seçim döneminde aydınlatma ile ilgili sorunlar vatandaşlarımız tarafından dile getirilmişti. Bu sorunu TEDAŞ’a iletmiştim. TEDAŞ’ta bu durumu Bolu Aydınlatma Komisyonu’na ileterek sorunun gündem alınmasını talep etti. Aydınlatma Komisyonu eğer gerekli çalışmayı yapmazsa TEDAŞ kendi yetkisini kullanarak bu işin çözülmesi için iradesini koyacak. Gerekli çözümü sağlayacak. Mevcut yaylalarımızda kullanılan artı enerji sebebiyle yetmemezlik, depolarda yetersizlik gözüküyor. Bu konuyu da yakından takip ediyoruz. İnşallah en kısa sürede çözüme kavuşturacağız. Bizler AK Parti iktidarı ve AK Partimizin temsilcileri olarak görevimizin bilincindeyiz, sorunlarımızı biliyoruz. Çözümü içinde elimizden gelen gayreti göstereceğimizi vatandaşlarımıza sizlerin aracılığıyla duyurmak isterim. İnşallah enerji sorunlarını bu 5 yılda en aza indirmiş olacağız.

Mecliste vekillik göreviniz başlar başlamaz önemli bir komisyona seçildiniz. KİT (Kamu İktisadi Teşekkülleri) Komisyonu Başkan Vekilliği görevine seçildiniz. Bu komisyon tam olarak nasıl bir görev üstleniyor?

Kamu İktisadi Teşekkülleri (KİT) Komisyonu meclisimizde Plan Bütçe Komisyonu’nda sonra en önemli komisyon olarak görev yapıyor. KİT olarak Anonim Şirket statüsünde devletin yüzde 50’den fazla hissesi olan tüm şirketler KİT komisyonunun denetimi altındadır. Yıllık denetimler Sayıştay tarafından verilen raporlar doğrultusunda milletvekillerine sunulur. Milletvekilleri bu raporlar doğrultusunda gerekli incelemelerini yaparlar, kendilerince eksik gördükleri veya yanlış gördükleri konuları komisyona dile getirerek çözüm önerileri sunarlar hem de denetleme görevlerini yapmış olurlar. İlgili kurumlarda buradan gelen uyarıları dikkate alarak kendi bünyelerinde ki bu sorunları çözmüş olurlar. Seçildiğimiz komisyon denetleme komisyonu olduğu için yoğun bir komisyon, belli bir zamanın içerisinde bu denetlemeler yapılabiliyor. Bazen saatlerce süren denetim çalışmaları yapılıyor. Çok yoğun çalışılan bir komisyon.

Bu komisyonda aldığınız önemli bir görev var…

Şahsımın AK Parti grubu tarafından ve komisyon üyeleri tarafından başkanvekili olarak seçilmem dolayısıyla da hem vekillerimize hem grubumuza teşekkür ediyorum. Tabi ki önemli bir görev. Bolumuzu böyle bir komisyonda temsil etme olanağını Yüce Mevlam bizlere nasip etti. Rabbime hamdediyorum. geçmiş dönemde komisyon üyesi olarak yaptığım bu görevi komisyon başkan vekili olarak yapma şansımız oldu. Bu nedenle sorumluluğumuz biraz daha artmış oldu. Biz meclis adına ülkemiz için çok önemli olan kamu iktisadi teşekküllerimizin işleyişinde Bolu milletvekili olarak katkı vermiş olmakla, ülkemiz adına büyük bir kazanım sağlanmış olacak İnşallah.

2002’de 3 vekille siyasi hayatına başlayan AK Parti’de bu sayı son seçimlerde 1’e inmiş oldu. Bu durum sizin omuzlarınıza nasıl bir sorumluluk yükledi? AK Parti’de tek vekil olarak çalışmak zor olamayacak mı?

Öncelikli olarak 14 Mayıs ve 28 Mayıs’ta ak partimize yoğun destek veren vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Biz 21 yıllık iktidar sürecimizin sonunda, biz Türkiye genelinde olduğu gibi Bolumuzda da Bolu’nun en büyük partisi olduk. Bu yüzden bize destek veren hemşerilerimize tekrar tekrar şükranlarımı sunuyorum. Biz elbette halkımızın iradesine inanan güvenen insanlarız. Halkımızın iradesinin üzerinde başka bir iradenin olmadığını başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere söylemekte, bizlerde dile getirmekteyiz. Halkımız bu seçimler neticesinde Cumhurbaşkanımıza yüzde 64,67 oranında yoğun bir destek verdi. AK Parti olarak bizlere de yüzde 37,01 oranında bir destek vermiş oldu. Sonucu Cumhur İttifakı olarak değerlendirirsek biz yine yüzde 60’ın üzerinde bir sonuç almış bulunmaktayız. Dolayısıyla Bolumuzda hem Cumhuriyet Halk Partisi’nden hem Milliyetçi Hareket Partisi’nden birer milletvekili seçilmiş oldu. Biz 2002 yılında ki seçimlerde 3 milletvekili olarak temsil etmiştik. Yine 2007 yılındaki seçimde 3 vekil olarak görev yaptık. 2011 seçimlerinde vekil sayımız 2ye düşmüş oldu ondan sonra 4 dönem milletvekilliği seçimlerinde 2 vekil olarak görev yapmış olduk. Bu son seçimde de vekil sayımız 1’e düşmüş oldu. Burada şunu belirtmem gerekir iktidar partisi vekillerinin o ilde fazla olması ve onların uyum içerisinde birlikte çalışması o ile bir artı bir puan kazandırır. Biz 2002 yılından 2011 yılına kadar olan sürede milletvekili arkadaşlarımızla uyumlu bir şekilde çalıştık Bolumuza büyük kazanımlar getirdik. Büyük yatırımların yapılmasını sağlamış olduk. Bu sürenin devamında seçilen arkadaşlarımızda 2 vekil olarak uyum içerisinde çalışarak Bolumuzun sorunlarının çözmek için katkı sundular. Şimdi vatandaşlarımızın talepleri, mecliste takip etmemiz gereken konular, oldukça fazla. Vatandaşımız bu sorunları çözmek için bu görevi bize verdi ama tek olarak verdi. İnşallah bu güne kadar edindiğim kamu tecrübelerimle ve siyasi tecrübelerimle bu yükün altından kalkmaya çalışacağım. Tabi yoğun bir çalışma temposu bizi bekliyor. Hatta şuan başlamış durumda. Meclis açıldığı günden bu yana hem bize gelen ziyaretçileri karşılama konusunda hem de meclis ve grup çalışmalarının yoğunluğu giderek artıyor bununda farkındayız. Biz hem teşkilatlarımızın bize vereceği güçle hem de Ankara’da kazanmış olduğumuz kamu tecrübelerimizle vatandaşımızın bizden beklentileri ve çözüme kavuşturulması gereken sorunları İnşallah çözeceğiz. Allah yardımcımız olsun. Önemli olan 5 yıllık süre zarfında büyük projelerin Bolu’ya gelmesinde ve sorunların çözümünde irade koymak, gayret göstermek ve çalışmak olacak. Beni yakından tanıyanlar bilirler. Ben takip ettiğim işlerde ve sorunların çözümünde inatçı bir tavrım vardır. Takip ettiğim konuyu neticelendirmek için sürekli çalışan gayret eden bir kişiliğim var. Bir sorun varsa eğer o sorunu çözmeden hiçbir zaman kafam rahat olmaz. Sürekli o sorunların çözümü için zihnimi meşgul ederim. Bu yük bu dönem benim üzerimde biraz fazla ama vatandaşlarımızın duası ile başaracağımı düşünüyorum. Gayret bizden takdir yüce Rabbimizden. Üzerimize düşen görevi layığıyla yapacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın.

 

5 yorum yapılmış
  • Mustafa
    30 Haziran 2023 • 09:14
    Ak parti iktidar olmadan önce Türkiye'de elektrik yoktu zaten..
  • Naim
    1 Temmuz 2023 • 03:41
    Ya siz sakamisiniz Allah aşkın 21 senedir kim iktidarda CHP CHP CHP CHP nin içinde boğulun inşallah yalancı sahtekar 21 sene içinde boluta ne yaptınız ne getirdiniz kaçtan osb yaptınız kaç fabrika açtınız halen yalan halen iftira halen daha sahtekarlık icindesiniz
  • Melungeon14
    1 Temmuz 2023 • 04:19
    neye iktidarda chp mi vardı..nasıl engeller..işinize geldimi..engel bile olamıyor..gelmedimi engel oluyor..siz siyasetciler işiniz gücünüz menfaat ve yalan...sizde haklısınız..bu hayatta para ilah kariyer koltuk keyiftir...hiç bırakılırmı-doyulurmu...
  • Bayramolu
    2 Temmuz 2023 • 08:24
    Arzu Aydın 1 sen 2 insan su lafı söylemeye utanır iktidar sen degilmisin bu kadarmu gucsuzsun ayıp ayıp sen ve senin gibilerin yüzünden Bolu da MHP ilkkez neredeyse aday çıkarttı iyide oldu Ak partili olarak sonuna kadar Erdoğan diyorum halada Erdoğan ama Bolu da ak parti Allafin Yılmaz'dan sonra bitmiştir (NOKTA)
  • DEYALLA
    2 Temmuz 2023 • 20:38
    :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.