VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU'NUN ALTIN ÇOCUĞU

24 Haziran 2023

......................

Bolu'da, LGS'den 500 tam puan alan 14 yaşındaki Taha Can Tekin, Galatasaray Lisesi'nde okumak istediğini belirterek, "Sürece bolca soru çözerek, kitap okuyarak hazırlandım. İlk başta günde 140 soruyla başladım, 290 soruya kadar çıktım. Galatasaray Lisesi'nde okumak istiyorum" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı, 4 Haziran'da gerçekleşen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı sonuçlarının açıklandığını duyurdu. 1 milyon 30 bin 195 öğrencinin girdiği sınavda, 562 öğrenci tam puan aldı. Bolu'da yaşayan Orhan Gazi Ortaokulu öğrencisi Taha Can Tekin de 500 tam puan alan öğrenciler arasında yer aldı.

'BEKLEDİĞİM BİR BAŞARIYDI'

Sevincini ailesiyle yaşayan Taha Can Tekin, Galatasaray Lisesi'nde okumak istediğini söyleyerek, "Sürece bolca soru çözerek, bolca kitap okuyarak hazırlandım. İlk başta günde 140 soruyla başladım, ardından da en sonunda 290 soruya kadar çıktım. Tabi ki beklediğim bir başarıydı. Galatasaray Lisesi’nde okumak istiyorum" dedi. Sınava girecek öğrencilere tavsiye veren Tekin, "Bol bol soru çözmeli, öğretmenlerini derslerde dikkatli dinlemeli, bol bol kitap okumalılar" ifadelerini kullandı.

'MUTLU VE GURURLUYUZ'

Şefik Tekin ise oğlunun çalışma sürecini anlatarak, "Oğlumuz LGS'de Türkiye şampiyonu oldu. Onun için çok mutlu ve gururluyuz. İnşallah istediği yerlere gider. Bundan sonraki eğitim hayatında başarılar diliyorum oğluma. Biz ailecek eğitimlerinde, ders çalışmasında onu rahatlatarak, fazla sıkmadan, eğitim materyallerinde birçok farklı yayın alarak, soru çözdürerek, öğretmenleriyle koordineli çalışarak, başarı elde ettiğimize inanıyorum" diye konuştu.

'FİLM DE İZLEDİK'

Anne Gülcan Tekin ise çocuklarının eksiklerini tamamlamak için sürekli planlar yaptıklarını işaret ederek, "Taha Can ile oyunlar da oynadık, yeri geldi film de izledik. Yeri geldi planlarını biraz bozduk, tekrar planlar yaptık. Daha eksiklerini anlayarak, eksiklerini tamamladık. Planlı, özverili çalışmasına yardımcı olduk" dedi.

  • BOLU'NUN ALTIN ÇOCUĞU
  • BOLU'NUN ALTIN ÇOCUĞU
  • BOLU'NUN ALTIN ÇOCUĞU
4 yorum yapılmış
  • Totemci
    24 Haziran 2023 • 15:26
    8 yıl boyunca bütün derslerin tam puan olacak ayrıca 0 devamsizligin olacak birde tam puan alırsan gs lise cepte..tebrikler cocuk
  • Muhsin
    25 Haziran 2023 • 03:40
    Bir eğitimci olarak Taha Can öğrencimiz başarının sırrını uzun uzun açıklamamış çok özet bir cümle ile anlatmış.Kendisini tebrik ederim.Gelecek yıllarda LGS ye girecek öğrencilerimize Taha Can kardeşimizin söylemiş olduğu cümleyi kulaklarına küpe yapmalarını tavsiye ederim.
  • CelalMUTLUAY
    25 Haziran 2023 • 18:48
    Tebrikler başarılar. Yolun açık olsun kahraman çocuk.Bolulu olarak gurur duydum.inşallah çok güzel yerlerde olursun.
  • Aysberg
    25 Haziran 2023 • 09:01
    Bırakın soruları tam puanı sınavları diplomaları hepsi boş iş. Gelecekte hiçbir hükmü yok. Ne yapabiliyor o lazım nede iyi ne geliştiriyor inovatif olabiliyor mu bunlar lazım ne sorusundan bahsediyosunuz
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.