VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

"TALEP ALEVİ VATANDAŞLARIMIZDAN GELDİ"

14 Haziran 2023

..........................

Haber. Bülent VELİOĞLU

Bolu’nun Alpagut Mahallesi’nde yapılması planlanan cemevinin mezarlığın yanında olması nedeniyle mahalle halkının karşı çıkması sonrasında Muhtar Sema Bostancı Belediye Başkanı Tanju Özcan’a mahalle halkının taleplerini ileterek cemevinin mahallede başka bir bölgeye alınmasını istemişti. Konu Bolu Belediye Meclisi’nde görüşüldü ve oy çokluğuyla reddedildi. Alpağut Mahallesi Muhtarı Sema Bostancı, “Mahalle muhtarı Cemevini istemiyor’ yönünde çıkan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Böyle hassas bir konuda yanlış anlaşılmak beni fazlasıyla üzmüştür. Cemevi yapılması için önerilen yerin Alpağut mezarlığının içinde ve küçük bir alanda olması nedeniyle daha uygun bir yer bulunması gerekiyor” dedi.

“ALEVİ DOSTLARIMIZIN İSTEKLERİ DOĞRULTUSUNDA”

Alpağut Mahallesi Muhtarı Sema Bostancı yazılı basın açıklaması yaparak itirazın sebebini anlattı. Belediyenin önerdiği yerin mezarlık içinde olduğunu belirten Bostancı, yer değiştirme talebinin alevi vatandaşların isteği doğrultusunda yapıldığını belirterek, “Alpağut Mahallemizde yapılması planlanan cemevine dair, ‘Mahalle muhtarı Cemevini istemiyor’ yönünde çıkan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Böyle hassas bir konuda yanlış anlaşılmak beni fazlasıyla üzmüştür. Belediyemiz tarafından cemevi yapılması için önerilen yerin Alpağut mezarlığının içinde ve küçük bir alanda olması nedeniyle daha uygun bir yer bulunması gerektiğini, itirazımın da alevi dostlarımızın fikirleri ve istekleri doğrultusunda olduğunu belirtmem gerekir” dedi.

“ÖNERİLERİMİZ UYGUN GÖRÜLMEMİŞTİR”

“Bu ifademiz aslında mahallemizde uygun bir alan seçilme gayretimizdendir. Bu yönde belediyemize önerilerimiz de olmuştur ancak uygun görülmemiştir. Belediyemiz ve muhtarlık arasındaki diyaloglarımız cemevi için arayışlarımız sürerken basına yansıyan manşetler yanlış anlaşılmamıza sebep olmuştur.”

“MAHALLEMİZE BÜYÜK ZENGİNLİK KATACAKTIR”

İnançlara ve düşüncelere saygılı olduğunun altını çizen Bostancı, cemevinin mahalleye zenginlik katacağını dile getirerek, “Ben Sema Bostancı, yaşamım boyunca insan hak ve özgürlüklerine bağlı olarak yaşadım kimseye din, dil, ırk, mezhep ayrımı yapmadım, yapmam da. Bahsi geçen cemevi ile ilgili basınımızın da atladığı bir noktayı açığa kavuşturmak isterim. Bu mesele kamuoyuna ‘gerçekleşmeyecek bir proje’ gibi yansıtılmış olsa da Belediye Meclisimizden oy çokluğu ile geçmiştir. Yaşanılan yanlış anlaşılmadan dolayı özür dileyeceğim her bir alevi dostuma haber vermek isterim ki mahallemize cemevi yapılacak olup çokta büyük zenginlik katacaktır. Son olarak insan sevgimle, insan hak ve özgürlüklerine saygımla demokrasi bilincimle işimi layıkıyla yapmaya devam edeceğimi saygılarımla beyan ederim” şeklinde konuştu.

1 yorum yapılmış
  • Semazen
    15 Haziran 2023 • 18:29
    Ne demiş ne demiş: İnsanların insan hak ve özgürlüklerine saygılıyım mi demiş. Ziyaa ziyaaaa . Ulan bilmesek...
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.