VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

HAYVANSEVERLER BELEDİYEYE TEPKİLİ...

20 Mayıs 2023

........................

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde kütük köpekleri olarak adlandırılan köpeklerin diğer köpeklerin ölümüne neden olduğunu ifade eden Bol Pati Topluluk Başkanı Hümay Ok, “Bolu Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne birçok defa iletilmiştir. Belediye üç senedir gerekli prosedürü uygulamamış ve bu sorunu çözmeye yönelik herhangi bir tedbir almamıştır. Üç yıldır yoğun bir şekilde bu köpeklerin kısırlaştırılmaları için çaba gösteriyoruz. Ancak belediye çalışanlarının işlerini doğru şekilde yapmamaları ya da yapmak istememeleri sebebiyle bu gruptan çok az sayıda hayvan kısırlaştırılabildi” dedi.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde kütük köpekleri olarak adlandırılan köpekler yüzünden birçok dost canlısı köpek ölüyor. Kütük köpeklerinin kısırlaştırılmaları için Bolu Belediyesi’ne birçok kez dilekçe verdiklerini ifade eden Bol Pati Topluluk Başkanı Hümay Ok, “BAİBÜ Bol Pati Topluluğu olarak 4 yıldır kampüste hayvanların beslenme, barınma ve sağlık ihtiyaçları için çalışıyoruz. Bugün maalesef kampüsümüzün maskotu, birçok insanın hayvanları sevmesine ve hayvanlarla bağ kurmasına yardımcı olan dostumuz Fındık’ı kaybettik.

Fındık’ı kampüs etrafındaki ormanlık alanda yaşayan kütük köpekleri olarak adlandırdığımız köpek grubu sebebiyle kaybettik. İnsandan uzak yaşayan bu grup maalesef Fındık gibi üniversite kampüsüne terk edilmiş kampüs içinde insanla etkileşim halinde olan kampüs köpeklerimizle çatışma hali içinde. Bu durum her ne kadar köpek doğasının bir sonucu gibi gözükse de engellenebilir bir durum” dedi.

“AZ SAYIDA HAYVAN KISIRLAŞTIRALABİLDİ”

“Üç yıldır yoğun bir şekilde bu köpeklerin kısırlaştırılmaları için çaba gösteriyoruz. Ancak belediye çalışanlarının işlerini doğru şekilde yapmamaları ya da yapmak istememeleri sebebiyle bu gruptan çok az sayıda hayvan kısırlaştırılabildi. Kısırlaştırılabilen bu hayvanların yakalanmasında da gerek gönüllü üyelerimizin çabaları gerekse başka gönüllülerin çabaları etkili olmuştur. Bu durum, Bolu Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne birçok defa iletilmiştir. Belediye üç senedir gerekli prosedürü uygulamamış ve bu sorunu çözmeye yönelik herhangi bir tedbir almamıştır”,

Kaynak:  Bolu Hakimiyet

1 yorum yapılmış
  • Esrail
    22 Mayıs 2023 • 00:43
    Birde merkezde toplu gezen köpek grubu ortaya çıktı kedileri telef ediyorlar birtanesini kurtarabilip ameliyat ettirdik evde bakıyorum 2yaşında oğlum önümde yürürken üstüne gelmeye kalktılar kaç kere gerekli yerlere bildirdik sonuç değişen birşey yok en azından grubu dağıtsalar kendileri bu kadar saldırganlaşamaz
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.