VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

"CUMA NAMAZI ÇIKIŞINDA CEMEVİ İÇİN BAĞIŞ TOPLANABİLİR"

2 Mayıs 2023

........................

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan seçildiği ilk yıllarda gündeme getirdiği Cemevi konusunda, “Alevi vatandaşlarımız dernek kuruyorlar. O dernek aracılığıyla önce bağış toplanacak. Cuma çıkışında yapılacak olan cemevi için bir bağış kampanyası yapılırsa Türkiye normalleşir” dedi. Özcan ayrıca, “En büyük hayalim Cuma namazı çıkışında yapılacak olan cemevi için bir bağış kampanyası yapılırsa Türkiye normalleşir” dedi.

Bolu Belediye Meclisi’nde Cemevi açılması için karar alınırken, Belediye Başkanı Tanju Özcan, öncelikle Alevi derneğinin kurulacağını ve uygun yer arayışının devam ettiğini ifade etti.

Tüm siyasi partilerimize teşekkür ediyorum. Yalnız Alevi yurttaşlarımız yani Cemevi derneği kurulma aşamasında, yerden çok memnun değiller. Yani biz ilk etapta yeri bir belirleyelim dedik, daha uygun bir yer bulursak burayı belediye hizmet alanına çeviririz cemevi alanını oraya taşırız dedik.

 “CEMEVİNE DE KATKIDA BULUNACAĞIZ”

Bolu Belediyesi olarak cemevine yardımda bulunacaklarını söyleyen Özcan, “Alpağut Mahallesi muhtarlığının, yeni muhtarlığın yanında belirledik. Dernek kuruyorlar. O dernek aracılığıyla önce bağış toplanacak. Cami yaptırma derneği kuruyorlar ya, o derneğe yardım edilir. Biz tabi camilerimize nasıl beton yâdımı vesire yapıyorsak, belediye olarak o vatandaşlarımız için yapılan cemevine de katkıda bulunacağız” ifadelerini kullandı.

“EN BÜYÜK HAYALİM, CUMA NAMAZI ÇIKIŞINDA CEMEVİ İÇİN BAĞIŞ TOPLANMASI”

“Bir camide cemevi için bağış toplanması hayali olduğunu belirten Özcan, “En büyük hayalim Cuma namazı çıkışında yapılacak olan cemevi için bir bağış kampanyası yapılırsa veya bir cemevi yapıldıktan sonra cemden komşu mahalledeki cami için para toplanırsa, işte o zaman Türkiye normalleşir”

4 yorum yapılmış
  • Uur
    3 Mayıs 2023 • 02:15
    Senin hayalinde Bolu yok ki senin hayalin nasıl gündem olurum seni seçenler bin pişman
  • yasinpazarc
    3 Mayıs 2023 • 02:51
    cem evi çıkışında camii için ne zaman para toplanırsa camii çıkışı cemevleri inşaati için o zaman para çıkar...başkanım
  • AL
    3 Mayıs 2023 • 06:05
    Bizim içinde hayal şu kesintisi olmaması...siz önce şu ları halledin...seneye o koltukta da sizin için Ancak hayal olur...
  • YaAllah
    4 Mayıs 2023 • 01:46
    Mescitleri ancak Allah'a iman ederler imar eder ve korurlar, münafıklar da ancak fitne sokarlar. Müminler kardeştir, O halde kardeşlerin arasını düzeltmek gerek. Fitne sokmak değil. Bu milletin evlatlarına bir Fatihayı bir Sübhaneke duasını ögretemeyen zihniyet ancak fitne sokar. Önce Kuran'ı oku anla, fitne şeytandandır. Seni ve senin gibileri bu millet anlayacaktır. Ecel şerbetini sende içeceksin. Sakın o mescitte namaz kılma ayeti var. Birde sakın onların ce
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.