VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

KAZIM KONAK PROJELERİNİ TEK TEK AÇIKLADI

26 Nisan 2023

......................

Düzenlenen basın toplantısında projelerini açıklayan Kazım Konak, projelerini tek tek sıraladı…

Şehrimizde bulunan 35 bin üniversite öğrencimizle bunu başaracağız. Bolu’da ilk defa Türk Dünyası Bilim ve Kültür Kurultayı düzenleyeceğiz. Ortak kültüre sahip olduğumuz Türki Cumhuriyetlerimizde yer alan Kazakistan Turan üniversitesi, Can Azerbaycan’da yer alan Bakü Devlet Üniversitesi gibi üniversitelerle birlikte şehrimizin ev sahipliğinde ortak kültürümüzü, değerlerimizi ve sanatımızı ortaya çıkarmanın gayesinde olacağız. Kurultayımızdan çıkan sonuçlar ve çıktılar ile kadim Türk kültürümüzü tüm dünyaya Bolu’dan bir kez daha anlatacağız.

Bu doğal güzelliklerimiz eşliğinde kuracağımız çadırlarda bilim şenlikleri, bilim kampları düzenleyeceğiz. Doğaya hiçbir tahribat vermeden, oluşturmak istediğimiz projemizde ülkemizin çeşitli üniversitelerinden hocalarımız, şehrimizin akademisyenleri, üniversite öğrencilerimiz kuracağımız kamp alanlarında Teknofest’i, Türk kültürünü, inovasyonu, dönüşümü ve kalkınmayı, kodlamayı, sosyal bilimleri, Bolu’nun eşsiz Osmanlı mutfağını ve aşçılığını, edebiyatımızı ve yarınlarımızı konuşacaklar ve tartışacaklar.

Edebiyat, tiyatro ve sinema atölyeleri kuracağız. Okuyan, araştıran ve kültürünü yaşayan, milli değerlerine sahip çıkan şehir olacağız. ‘Kökü mazi’de gözü ati’de’ olan bir geleneğin bugünkü sahibiyiz. Buna göre çalışmalar yapacağız.

TİKA’DA GENÇLERİMİZ OLACAK
TİKA, Türkiye’nin kalkınma tecrübesinin başka ülkelerle paylaşılması ve ‘işbirliği ortaklığı’ anlayışı ile çalışmaktadır. Bu anlayışın temelini uyumlu sürdürülebilir ve çok boyutlu bir işbirliği düşüncesi oluşturmakta, oluşan projelerde gençlerimiz daha etkin yer alacak, yapılan projelerin sunumlarını belli aralıklarla halkımızla paylaşılacak. Türkiye Türkiye’den daha büyük demiştik, dünya 5’ten daha büyük demiştik. Bu doğrultuda yüz akımız olan, 1992'den bu yana 5 kıtada yaklaşık 30 bin projeyi hayata geçiren Türkiye İş Birliği Koordinasyon Ajansı Başkanlığımızı daha etkin yaşayacak ve yaşatacağız. Gerçekleşen projeleri bilen, mevcudu geliştiren ve yenisini üreten bir vizyon dahil edeceğiz

5000 yıllık Türk tarihi yanında 600 yıllık yönetimi döneminde hoşgörü anlayışıyla gönülleri fetheden Osmanlı devletimizin hüküm sürdüğü topraklarda var olacağız. Orta Avrupa’da Balkanlar’da, Kuzey Afrika’da, Hicaz, Mezopotamya ve Kafkasya’daki medeniyetimizi okumak ve yaşamak için atölyeler düzenleyeceğiz, kültür turları yapacağız. Gençlik projelerine önem vereceğiz.

Bolumuzdan yetişip Türkiye’nin en önemli yerlerinde ticaret yapan, devlet görevi üstlenen dostlarımız, kardeşlerimiz ve birçok iyi yetişmiş insanımız var. Bu insan kaynağımızı belirli aralıklarla özne Bolu olacak şekilde bir araya getireceğiz. Şehrimizde faaliyet gösteren STK’larımız ile vatandaşlarımız ile ve yetişmiş insan kaynağımız ile Bolu diplomasisini oluşturacağız. Bolu için el ele diyerek alınan ortak kararları şehrimizin geleceği için uygulama gayretinde olacağız.

2002 yılında 2.981 olan lisanslı sporcu sayımızı hamdolsun bugünlerde 32.712’ye ulaştrdık. 77 tane milli sporcuya sahibiz. Karaçayır’da oluşturduğumuz spor kompleksimizle birlikte bu sayıyı daha da büyüteceğiz. Gençlerimizin bize verdiği enerji ile 2053 ve 2071 hedeflerimize doğru durmadan ve yorulmadan ilerleyeceğiz. Geçmişine bağlı geleceğe ışık tutan ve çağa yön veren projelerimizi halkımıza, gençlerimize anlatmaya devam edeceğiz. Onların da görüşlerini alarak yeni projeler de oluşturacağız.

10 yorum yapılmış
  • MuhteremKLK
    26 Nisan 2023 • 13:54
    1-1.Havaalanı Bolu'da askeriyenin olduğu yere yapıldı. 2-2. Havaalanı Abant yoluna yapıldı. 3.Hızlı tren Mudurnu'dan geçiyor. Bolu için büyük bir fırsat oldu. Ankara'ya 10 dakikada İstanbul'a 20 dakikaya gidiliyor. 3.Bolu merkezden Üniversiteye Havabüs yapıldı. Öğrenciler hiçbir şeye değmeden okullarına gidebiliyorlar. 4.Üniversite büyük bir inovasyon merkezi olacaktı. Yerli şeker pancarı geliştirdi. Bu bir mucize. 5.Bir eksiğimiz vardı o da Tek
  • Rasih
    26 Nisan 2023 • 18:21
    Duman a dikkat et abi
  • Geredelimehmet
    27 Nisan 2023 • 00:40
    Kızıl elma savaş uçağı havalandı Siha savaş gemisi düşmanlara korku saldı Yusufeli dünyanın en büyük barajı Envantara girdi Altay tankı Bırakırım bu millet esr kıralı Erdoğanı
  • sahteye
    27 Nisan 2023 • 02:29
    21 yıldır neden yapmadınız?
  • Hayrls
    27 Nisan 2023 • 02:51
    20 senedir ne yaptın. Bu adaylarla AKP'nin işi gerçekten Bolu 'da çok zor. Bolu Halkını sadece seçimden seçime Hatırlıyorsunuz. Samimi bulmuyorum Size Oy Vermiyeceğim.
  • Vatandas
    27 Nisan 2023 • 04:48
    Maalesef kendinin seçilme şansı olmadığı için bu projelere itibar eden olmaz.
  • Bolulu
    27 Nisan 2023 • 09:23
    20 yıldır neredesiniz veya ne yaptınız?İlk defa sizlerin yüzünden ve yaptırım gücü olduğu için oyum chp ve türker ateşe.
  • MuhteremKLK
    27 Nisan 2023 • 14:23
    1-1.Havaalanı Bolu'da askeriyenin olduğu yere yapıldı. 2-2. Havaalanı Abant yoluna yapıldı. 3.Hızlı tren Mudurnu'dan geçiyor. Bolu için büyük bir fırsat oldu. Ankara'ya 10 dakikada İstanbul'a 20 dakikaya gidiliyor. 3.Bolu merkezden Üniversiteye Havabüs yapıldı. Öğrenciler hiçbir şeye değmeden okullarına gidebiliyorlar. 4.Üniversite büyük bir inovasyon merkezi olacaktı. Yerli şeker pancarı geliştirdi. Bu bir mucize. 5.Bir eksiğimiz vardı o da Tek
  • evket
    27 Nisan 2023 • 23:23
    Bolulu olmadığı için oy vermem. Artık Bolulu milletvekili adayı istiyoruz. Bir de seni Belediye başkanı adayı yapacakları söylemeye başladılar. Hiç çıkma kardeşim. Bolulu aday istiyoruz.
  • Adam
    28 Nisan 2023 • 02:14
    Akp bir Atatürkçü aday bulsaydı oy verirdim ama şu an Muharrem İncey'i destekliyorum
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.