VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

KIZILAĞIL FAYI İLE İLGİLİ RAHATLATAN AÇIKLAMA

17 Mart 2023

..............................................................

Bolu’da öğle saatlerinde Kızılağıl’da meydana gelen 4.7’lik deprem sonrası Jeoloji Mühendisleri inceleme yapmak üzere harekete geçti. Bolu’da meydana gelen deprem sonrası Jeoloji Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Atilla Yılmaz, depremin merkez üssü Kızılağıl’da yaptığı incelemeler sonucu Kızılağıl fayının küçük ve bağımsız bir fay olması nedeniyle çevresinde bulunan fayları tetiklemeyeceğini ifade etti.

Yüzey kırığı oluşumları konusunda araştırma ve inceleme yapmak için At Yaylası’na giden Bolu Jeoloji Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Atilla Yılmaz, Kızılağıl’da meydana gelen depremi değerlendirdi. Yılmaz, At Yaylası’nda yaptığı değerlendirmeler sonucunda Kızılağıl'da meydana gelebilecek artçı sarsıntıların 3.8'i geçmeyeceğini ifade ederek,  “Bu meydana gelen deprem oluştuğu fay hattı itibarıyla daha büyük bir depreme neden olmaz. Artçı sarsıntılar birkaç gün daha sürebilir ama bu sarsıntılar 3.8’in üzerinde olması mümkün değil. İlimiz için asıl ve yıkıcı olabilecek deprem Bolu- Elmalık Fay hattında oluşacağını öngörüyoruz. Bu fay hattının kırılma periyodu ve ürettiği enerji konusunda yeterli bilgimiz olmadığı için kesin şeyler söyleyemeyiz. Bu hat üzerinde çalışmalar devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Atilla Yılmaz, Kızılağıl’da meydana gelen depremin küçük ve bağımsız bir fay üzerinde meydana geldiğini ve çevresinde bulunan fayları tetiklemeyeceğini de ekleyerek, “4.5 kilometrelik kızılağıl fayı küçük ve bağımsız bir fay olduğu için çevresinde bulunan faylarda tetikleme yapması olası bir durum değil” dedi.

1 yorum yapılmış
  • Arzuzayan
    19 Mart 2023 • 16:04
    Elmalık fayı kaç km, hangi bölgwlerden geçiyor daha önce deprem üretmiş mi cevap verirseniz sevinirim teşekkürler
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.